Atradimas iš Malin+Goetz - natūralūs dezodorantai, kurie tikrai veikia

       Labas.

     Niekada nemaniau, kad tinklaraštyje rašysiu apie dezodorantus. Atrodo tokia elementari higienos priemonė, be kurios turbūt neišsiverčiame. Juk nemalonūs kvapai vargina tikrai ne vieną, tačiau ne visada norisi apie tai kalbėti. Aš nemėgstu purškiamų dezodorantų, kurie labai dažnai yra efektyvūs, tačiau linkę dirginti odą. Taip pat stengiuosi vengti dezodorantų, kurie savo sudėtyje turi aliuminio, aršių konservantų. Esu bandžiusi ne vieną natūralios sudėties dezodorantą, bet nei vienas iš mano bandytų natūralių dezodorantų jokio efektyvaus poveikio neturėjo. Praėjusiais metais CultBeauty Goody Bag'e (įrašą galite rasti čia) radau nedidelį, kelioninio dydžio Malin+Goetz dezodorantą. Produktas man taip patiko, jog sunaudojusi miniuką įsigijau naują. 


      CultBeauty Goody Bag'e radau visai mažytį, 5,1 g. dydžio Malin+Goetz Bergamot   mini dezodoranto pakuotę. Pradėjusi naudoti nesitikėjau nieko gero, tačiau produktas mane nustebino - jis tikrai veikė ir pašalino visus nereikalingus ir nemalonius kvapus, nedirgino odos ir netepė drabužių. Tokio mažyčio dydžio man užteko beveik dviems mėnesiams ir produktą sunaudojau iki pat pabaigos. Malin+Goetz kompanija man buvo negirdėta ir baigusi produktą nusprendžiau įsigyti naują pakuotę. Tiesa, dezodoranto kaina man pasirodė nemaža, pilno dydžio bergamotės kvapo dezodoranto   pakuotės (73 g.) kaina siekia 19 svarų (apie 22 eurus), todėl nusprendžiau įsigyti mažesnio dydžio  (Travel size, 28 g.), tuo pačiu ir pigesnę, Eukalipto kvapo dezodoranto pakuotę. Kartu buvo įdomu ir palyginti, ar šie du produktai panašūs ar ne, ar tik dviejų skirtingų kvapų. Išmėginusi abu, galiu pasakyti, jog skirtumų jie vis tik turi. Spėkite, kuris man patiko labiau?


   Oficialiame Malin Goetz puslapyje galima rasti trumpą Eukalipto kvapo dezodoranto aprašymą. Pagrindinės dezodoranto sudedamosios dalys, eukalipto aliejus ir kvapų sugėriklis turėtų padėti apsaugoti nuo nemalonaus kvapo. Produktas turėtų tikti visiems odos tipams. Pagamintas be aliuminio, alkoholio ar parabenų, nepersiduoda ant drabužių, be sintetinių kvapiklių ir dažiklių. Bergamotės kvapo dezodoranto aprašymas skamba identiškai, tik produkto sudėtyje esantis bergamočių aliejus ir probiotikai turėtų ne tik neutralizuoti kvapus, bet ir suteikti gaivos pojūtį visą dieną. 

    Malin+Goetz pilno dydžio pakuotė - 73 g., mažesnio dydžio Travel size pakuotė 28 g.

 Produktai galioja 12 mėnesių nuo atidarymo, pagaminti JAV. 

    Man buvo įdomu ir palyginti abiejų dezodorantų sudėtis, tikėjausi, kad jos skirsis tik kvapais, tačiau radau ir daugiau skirtumų. 

Malin+Goetz Eucalyptus dezodorantas 

Sudėtis. Dezodoranto  pagrindą sudaro tirpikliai, emulsiklis, eukalipto lapų aliejus, drėkiklis, konservantas, kondicionuojančios medžiagos, emulsikliai,  ph reguliuojanti medžiaga, kvapiklis.

Propylene Glycol, Water/Aqua/Eau, Sodium Stearate, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol, Hexylene Glycol, Citronellyl Methylcrotonate, Caprylic/Capric Triglyceride, Sodium Hydroxide, Limonene.

(žalia spalva - saugus ingredientas, oranžinė spalva - vidutinio saugumo ingredientas, 
 raudona spalva - pavojingas ingredientas)

(Rėmiausi informacija, pateikta   KosmetikosDNR  tinklapyje).

        Dezodoranto  pagrindą sudaro propileno glikolis, organinis alkoholis, gali dirginti ir erzinti jautrią odą ir vanduo, eukalipto lapų aliejus. Produktas gali dirginti jautrią odą ir dėl eukaliptų aliejaus. Tarp sudėtinių dalių ir drėkikliai, kondičionuojančios medžiagos, konservantas fenoksietanolis.

Malin+Goetz Bergamot dezodorantas 

Sudėtis. Dezodoranto  pagrindą sudaro tirpikliai, emulsikliai, kondicionuojančios medžiagos, absorbentai, minkštiklis, bergamočių vaisių aliejus, konservantas, laimų aliejus, 
 eukalipto lapų aliejus, citrinžolių aliejus, eukalipto lapų aliejus, kadagių aliejus, pipirmėčių ir pušų aliejai, kvėpikliai.

Water/Aqua/Eau, Propylene Glycol, PEG-8, Sodium Stearate, Poloxamer 407Saccharomyces Ferment , Oleth-20, Triethyl Citrate, Silica, Zea Mays (Corn) Starch, Caprylyl Glycol, Tetrasodium EDTA, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Phenoxyethanol, Hexylene Glycol, Citrus Aurantifolia (Lime) Seed Oil, Cymbopogon Schoenanthus Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Juniperus Virginiana Oil, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Pinus Sylvestris Leaf Oil, Citral, Limonene, Linalool.

(žalia spalva - saugus ingredientas, oranžinė spalva - vidutinio saugumo ingredientas, 
 raudona spalva - pavojingas ingredientas)

(Rėmiausi informacija, pateikta   KosmetikosDNR  tinklapyje).

        Dezodoranto  pagrindą sudaro tie patys tirpikliai, vanduo ir propileno glikolis, tačiau yra ir fermentų, absorbentų, daugiau augalinių ekstraktų ir aliejų bei daugiau kvapiklių. Dezodorantas gali netikti jautriai odai, nes sudėtyje turi potencialių alergenų. 

      Dezodoranto pakuotės pagamintos iš plastiko, baltos spalvos, išsukamu produktu viduje. Net ir mažyčio dydžio pakuotė man pasirodė tvirta ir kokybiška. Abu dezodorantai turi kvapą: Bergamot dezodorantas turi gaivų, kiek rūgštoką citrinžolės ir bergamotės kvapą, o Eucalyptus dezodorantas turi gaivų, natūralų eukalipto kvapą. Bergamot dezodoranto kvapas intensyvesnis, ir ilgiau išlieka ant odos, tuo tarpu Eucalyptus kvapas nėra toks intensyvus ir užtepus produktą ant odos kvapo beveik nesijaučia. 

Dezodorantai turi ir skirtingą tekstūrą - bergamotės dezodorantas kremiškesnis, baltos spalvos, tepasi kaip kremas ant odos, o bergamotės dezodoranatas spalvos neturi, ant odos jaučiasi kaip gelinės tekstūros, greičiau įsigeria į odą. 

Abu dezodorantai veikia, jie pašalina nemalonų kvapą, netepa drabužių, nedirgina odos. Man labiau patiko bergamotės kvapo dezodorantas, jis stipresnis, gaivesnis ir ilgiau jaučiasi ant odos, labiau patiko ir bergamotės dezodoranto tekstūra, tačiau iš esmės abu produktai veikia, savo darbą atlieka puikiai, pašalina nemalonius kvapus, o tai yra svarbiausia. Labai džiaugiuosi gavusi progą išbandyti Malin+Goetz dezodorantus. Tuo ir įdomūs GoodyBag'ai ir įvairios grožio dėžutės, nes jose kartais galima rasti įdomių ir naujų produktų ir atrasti  kompanijų. 

     Malin+Goetz dezodorantus galima įsigyti CultBeauty. Pilno dydžio pakuotės (73 g.) kaina - 19 svarų, mažesnio, kelioninio dydžio (28 g.) pakuotės - 12 svarų. Kaip už dezodorantą, suma atrodo nemaža, bet man svarbiausia, kad veikia, nedirgina odos, o ir kelioninio dydžio kiekio užteks ilgam laikui. 

   Kaip Jums sekasi draugauti su natūraliais dezodorantais? Ar naudojate įprastinius ir nesukate sau galvos? Gal atradote natūralios sudėties dezodorantą, kuris veikia? Būtų labai smagu, jei pasidalintumėte. 

     Aš kaip visada, net ir apie tokį paprastą dalyką kaip dezodorantas sugebu prirašyti belekiek. :) Bet ir pačiai įdomu pasiskaityti daugiau, kartu ir su Jumis galiu pasidalinti. 

Dėkoju už skirtą laiką tinklaraščio skaitymui. Nepamirškite užsukti ir į mano Instagram paskyrą, kur dalinuosi įspūdžiais apie kosmetiką ir ne tik. 😊↘️



Komentarai

Rašyti komentarą