NATASHA DENONA SUNRISE PALETTE - akių šešėliai, ar tikrai verti dėmesio ir kainos ?


              Labas.

              Jau ne kartą savo tinklaraštyje esu minėjusi, kad turiu silpnybę akių šešėlių paletėms. Savo kosmetikos kolekcijoje turiu tik keletą taip vadinamų Drugstore akių šešėlių (porą Kiko Milano akių šešėlių palečių, Wet n Wild, BH Cosmetics). Dažniausiai renkuosi kiek brangesnes akių šešėlių paletes. Mano manymu, tiesiog yra verta investuoti į akių šešėlius. Turiu riebius akių vokus, taip pat taip vadinamas Hooded eyes, todėl renkuosi geresnės kokybės (dažniausiai ir brangesnius) akių šešėlius. Tikrai pamenu save prieš kokius dešimt metų, kuomet turėjau gal tik porą blizgių akių šešėlių ir tuomet tikrai maniau, kad akių šešėliai ne man. Turint riebią akių vokų odą jie paprasčiausiai dienos eigoje išnykdavo. Tačiau šiuo metu akių šešėlius naudoju beveik kiekvieną dieną. Dažnai renkuosi matines, neutralias spalvas, tačiau mėgstu ir blizgius šešėlius (neutralių tonų). Na, o esant progai, kokiai šventei ar tiesiog išvažiavimui į miestą labai smagu ir įdomu pasižaisti ir su spalvomis. Nesu makiažo meistrė, tiesiog domiuosi kosmetika ir dažausi taip kaip man pačiai patinka ir tinka. Taigi kaip didžiulė palečių mylėtoja jau senokai pasvajodavau apie žymiuosius Natasha Denona akių šešėlius. Žinoma, kaskart pasižiūrėjus į palečių kainas vis tik suprasdavau, kad pirkti akių šešėlių paletę ir mokėti daugiau nei šimtą eurų vis tik yra per daug. Nors Natasha Denona suteikia galimybę įsigyti mažesnio dydžio akių šešėlių paletes (po 5 akių šešėlius), tačiau jų kaina siekia beveik penkiasdešimt eurų (vien pasižiūrėti užtenka :D). Todėl tokią sumą pinigų išleisti vos penkiems akių šešėliams man buvo tikrai gaila (verčiau jau įsygyti kurią nors iš ABH palečių). 
          Natasha Denona Sunrise paletės nuotraukas  pamačiau instagrame, pasižiūrėjau keletą apžvalgų Youtube (didžioji dalis buvo tikrai teigiama) ir nusprendžiau, kad noriu pagaliau įsigyti ir išbandyti pati žymiuosius Natasha Denona akių šešėlius. Juolab, kad Sunrise paletės kaina gerokai mažesnė, nei įprastinių jos šešėlių palečių.


                 Natasha Denona Sunrise paletę įsigijau Feelunique ir man labai pasisekė, nes pirkau ją su penkiolikos procentų nuolaida. Labai nekantravau ir laukiau, kada šie šešėliai pas mane atkeliaus ir galų gale galėsiu pati juos išbandyti. Siuntinys iš Feelunique keliavo septynias darbo dienas. Jau senokai buvau pirkusi iš šio puslapio. Tačiau teko rinktis tarp Cultbeauty ir Feelunique el. parduotuvių, o tuo metu būtent Feelunique siūlė geresnę kainą. Taip pat Sunrise paletę pavyko įsigyti tikrai ne iš karto, nes didžiąją laiko dalį šiose parduotuvėse  paletė buvo išparduota. 

          Natasha Denona Sunrise paletė atkeliauja raudonos spalvos, popieriniame įpakavime. Įpakavimas labai atitinka pačią paletės koncepciją, ir raudona spalva pasirinkta neatsitiktinai, tikrai yra ryški ir patraukianti dėmesį. Pats įpakavimas netgi nereikalauja papildomų dekoracijų ar spalvų, nes ir taip yra ryškus. 
                  
                  Man buvo pakankamai sudėtinga padaryti šios paletės nuotraukas. Įpakavimas yra ryškus, raudonas, taip pat blizgus ir labai atspindintis šviesą, todėl su nuotraukomis teko kiek pavargti.



                 Priekinėje Sunrise  paletės dalyje - jos kūrėjos logotipas ir žinoma - pavadinimas. Nugarinėje paletės įpakavimo dalyje nurodyta trumpa informaciją apie šešėlius, jų sudėtines dalis, pavadinimus bei informacija apie gamintoją


               Kaip jau ir minėjau, įpakavimas - ryškus ir patraukiantis dėmesį, tačiau taip pat ir kompaktiškas, toks minimalistinis, be jokių nereikalingų akcentų ar detalių.

       
          Sunrise paletėje bendras šešėlių svoris 19,25 g. Viso paletėje yra 15 akių šešėlių, taigi vieno akių šešėlio svoris apie 1,28 g. Palyginus su didžiosiomis Natasha Denona akių šešėlių paletėmis, jų vienetinis šešėlis yra 2,3 -  2,5 g., taigi beveik dvigubai didesnis. Todėl tikrai nestebina, kad ir Sunrise paletės kaina yra perpus mažesnė, nei standartinių jos palečių. 
        Būtų tikrai smagu, kad tokio dydžio paletė būtų ne vienintelė, kad kompanija atsižvelgtų į daugelio grožio blogerių ir kitų kosmetikos mylėtojų prašymus ir tokio dydžio palečių būtų daugiau, nes tai sudarytų galimybę didesniam pirkėjų ratui išmėginti kompanijos akių šešėlių formulę.
         Akių šešėliai pagaminti Italijoje ir galioja 24 mėnesius nuo atidarymo.


                 Nugarinėje paletės dalyje galima rasti visų šešėlių pavadinimus. Jie, taip pat nėra tradiciniai, turbūt pritaikyti ir makiažo meistrams, nes prie kiekvieno šešėlio pavadinimo dar yra pridėtas ir numeriukas. 



        Sudėtis Akių šešėlių sudėtis nebloga. Matinių šešėlių sudėtinės dalys skiriasi nuo blizgių. Matinių akių šešėlių pagrindą sudaro minkštikliai, silikono pagrindo medžiagos, tarp sudėtinių dalių nėra talko. Tačiau blizgių šešėlių pagrindą sudaro būtent talkas. Blizgių šešėlių sudėtyje yra teflono, kuri taip pat nėra draugiška medžiaga. Nudžiugino, kad tarp sudėtinių dalių pagaliau neradau populiariojo konservanto fenoksietanolio.


Morgan, Jasper, Citrine, Clove:

SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE; ZINC STEARATE; DIMETHICONE; TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE; CAPRYLYL GLYCOL; ETHYLHEXYLGLYCERIN; HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER; ALUMINA; GLYCERIN; SILICA; MICA
(+/-):
CI 77891 ( TITANIUM DIOXIDE ); CI 77491 ( IRON OXIDES ) ; CI 77492 ( IRON OXIDES ) ; CI 77499 ( IRON OXIDES ) ; CI 75470 ( CARMINE ) ; CI 19140 ( YELLOW 5 LAKE ) ; CI 19140 ( YELLOW 5 LAKE ) ; CI 77007 (ULTRAMARINES)


Glory:


SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE; MICA; ZINC STEARATE; CAPRYLYL GLYCOL; ETHYLHEXYLGLYCERIN; HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER; DIMETHICONE; SILICA; TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE; ALUMINA; GLYCERIN; CI 77891 ( TITANIUM DIOXIDE ); CI 77491 ( IRON OXIDES ); CI 77492 ( IRON OXIDES ); CI 77499 ( IRON OXIDES ); CI 75470 ( CARMINE ); CI 77510 ( FERRIC AMMONIUM FERROCYANIDE ); CI 77007 ( ULTRAMARINES )

Morning:

SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE; ZINC STEARATE; DIMETHICONE; TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE; CAPRYLYL GLYCOL; ETHYLHEXYLGLYCERIN; HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER; ALUMINA; GLYCERIN; SILICA; CI 77891 ( TITANIUM DIOXIDE ); CI 77491 ( IRON OXIDES ); CI 19140 ( YELLOW 5 LAKE )


Carnelian:

ZINC STEARATE; SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE; DIMETHICONE; CAPRYLYL GLYCOL; ETHYLHEXYLGLYCERIN; HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER; TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE; ALUMINA; GLYCERIN; SILICA; CI 77891 ( TITANIUM DIOXIDE ); CI 77491 ( IRON OXIDES ); CI 19140 ( YELLOW 5 LAKE )

Laurel, Agate:

TALC; MICA; ALUMINA; OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE; DIISOSTEARYL MALATE; TIN OXIDE; SILICA; CAPRYLYL GLYCOL; ETHYLHEXYLGLYCERIN; PTFE; ZINC STEARATE; CALCIUM SODIUM BOROSILICATE; CALCIUM TITANIUM BOROSILICATE; SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE; SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE; ALUMINUM CALCIUM SODIUM SILICATE; CI 77891 ( TITANIUM DIOXIDE ); CI 77491 ( IRON OXIDES ); CI 77492 ( IRON OXIDES ); CI 77499 ( IRON OXIDES ); CI 75470 ( CARMINE )

Poppy, Phlox, Awakening, Dayspring:

TALC; OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE; SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE; SILICA; MICA; DIISOSTEARYL MALATE; CALCIUM SODIUM BOROSILICATE; CAPRYLYL GLYCOL; ETHYLHEXYLGLYCERIN; TIN OXIDE; PTFE; ZINC STEARATE; CALCIUM TITANIUM BOROSILICATE; ALUMINUM CALCIUM SODIUM SILICATE; ALUMINA

(+/-):

CI 77891 ( TITANIUM DIOXIDE ); CI 77491 ( IRON OXIDES ) ; CI 77492 ( IRON OXIDES ) ; CI 77499 ( IRON OXIDES ) ; CI 75470 ( CARMINE ) ; CI 77400 ( COPPER POWDER)


Azalea:

TALC; SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE; OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE; SILICA; CALCIUM SODIUM BOROSILICATE; DIISOSTEARYL MALATE; MICA; CAPRYLYL GLYCOL; ETHYLHEXYLGLYCERIN; TIN OXIDE; PTFE; ZINC STEARATE; CI 77891 ( TITANIUM DIOXIDE ); CI 77491 ( IRON OXIDES ); CI 75470 ( CARMINE ); CI 19140 ( YELLOW 5 LAKE )


Aster:

TALC; OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE; SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE; ALUMINA; DIISOSTEARYL MALATE; SILICA; MICA; CALCIUM SODIUM BOROSILICATE; CAPRYLYL GLYCOL; ETHYLHEXYLGLYCERIN; TIN OXIDE; PTFE; ZINC STEARATE; CI 77891 ( TITANIUM DIOXIDE ); CI 77491 ( IRON OXIDES ); CI 75470 ( CARMINE ); CI 77007 ( ULTRAMARINES )



(žalia spalva -  saugus ingredientas, oranžinė spalva - vidutinio saugumo ingredientas,  raudona spalva - pavojingas ingredientas).

(Rėmiausi informacija, pateikta   KosmetikosDNR  tinklapyje).

           Vis tik turiu prisipažinti, kad nusivyliau, jog blizgių šešėlių vienas iš pagrindinių ingredientų yra talkas. Juk jis yra laikomas pigesne sudėtine dalimi ir dalis brangesnių kompanijų talko nenaudoja. 




                Sunrise akių šešėlių paletė pagaminta iš plastiko, tačiau yra itin tvirta, pakankamai sunki. Tikrai jaučiasi, kad tai yra High end makeup produktas. 




               Man patinka Sunrise paletės dizainas: paprastas, minimalistinis ir kompaktiškas. Patelė tikrai tiktų ir keliaujant, nes nėra pernelyg didelė, turi tvirtą, magnetinį uždarymą ir didelį, itin kokybišką veidrodį viduje. 



            Nugarinė paletės dalis pagaminta iš kitokios medžiagos, turi neslįstantį, matinį paviršių. Labai patogi naudoti, nes tvirtai pasideda ant bet kokio paviršiaus.  Natasha Denona akių šešėliai yra pritaikyti makiažo meistrams, visažistams, nes juos galima išimti iš paletės ir susidėti į kitą magnetinę paletę. 







                  Taip Sunrise paletė atrodo iš arčiau. Tai yra šiltų, vasariškų, kaip sako pats paletės pavadinimas, saulėtekio spalvų gamos akių šešėliai. Yra keletas neutralių atspalvių, todėl tikrai gali būti naudojama ir kasdieniniam makiažui kurti.




            Sunrise paletėje yra 15 akių šešėlių: 7 matinio užbaigimo, 5 metališki, blizgūs šešėliai ir 3 taip vadinamo duochrome atspalvio. 




                 Mane labiausiai nustebino Natasha Denona matinių šešėlių formulė. Ją tikrai galėčiau pavadinti išskirtine. Šie šešėliai man labai primena ABH matinius akių šešėlius, tačiau yra tvirčiau įspausti ir beveik nebyra. Taip pat šiuos šešėlius labai sunku swatchinti. Kitų kompanijų akių šešėlius paprastai labai lengva dengti tiek pirštu, tiek šepetėliu, tačiau su Natasha Denona šešėliais geriausia yra naudoti šepetėlius, net ir su blizgiomis spalvomis. 




          Toliau matysite kaip Sunrise akių šešėliai atrodo ant odos. Šešėlius dengiau su šepetėliu, o šepetėliui valyti naudojau Color Cleaner kempinėlę. 

Pirmoji eilė


  • Poppy - metališkas, itin blizgus, burgundiškos, bordo spalvos akių šešėlis.
  • Citrine - matinio užbaigimo, itin minkštas ir kreminis, pigmentuotas, kaip sako spalvos pavadinimas, citrinininės, geltonos spalvos akių šešėlis.
  • Phlox - metališkas, blizgus, tamsiai raudonos, vyšnių spalvos akių šešėlis.
  • Awakening - duochrome tipo akių šešėlis, bronzinės spalvos su švelniai rožiniu atspalviu. Labai įdomi spalva, skirtingai atrodanti prie skirtingo apšvietimo. 
  • Laurel - blizgus, šampaninės spalvos akių šešėlis, vienintelė spalva šioje paletėje, kuri yra tinkama naudoti kaip hailaiteriui akies kamputyje, ar po antakiu. 

Antroji eilė

  • Aster - duochrome tipo akių šešėlis, labai įdomaus violetinio atspalvio su mėlynos ir sidabrinės spalvos blizgučiais. Šis šešėlis  - vienas įdomiausių ir gražiausių visoje paletėje, tačiau kartu ir labiausiai nuvylęs: itin sausos formulės, neturi daug pigmento, daugiau blizgučių, todėl pats vienas ant akies voko neatrodo gražiai ir labiausiai pasiteisina kaip toperis, ant kitų akių šešėlių. 
  • Glory - matinio užbaigimo, itin intensyvus, kreminis, minkštas, tamsiai rožinės spalvos akių šešėlis.
  • Azalea - duochrome tipo, šilto, vario atspalvio akių šešėlis su rožiniais ir violetiniais blizgučiais. Labai įdomi spalva, tačiau formulė labai panaši į Aster.
  • Morgan - matinio užbaigimo, viena iš pereinamųjų spalvų akies voko linkyje, šilto tono, persikinio atspalvio akių šešėlis.
  • Agate - metališkas, blizgus, švelniai auksinio atspalvio akių šešėlis.


Trečioji eilė

  • Clove - matinio užbaigimo, burgundiškos, bordo spalvos, intensyvus akių šešėlis. Man šis šešėlis labai primena Bitten Makeup Geek, toks pat pigmentuotas, tačiau šį šešėlį nėra lengva sklaidyti: intensyvus, tačiau dengiasi netolygiai, todėl reikia įdėti pastangų sklaidant ir sluoksniuoti palengva, po truputį dedant vis daugiau spalvos ir sklaidyti, sklaidyti ir dar kartą sklaidyti, kitaip šis šešėlis linkęs atrodyti patchy.
  • Carnelian - matinio užbaigimo, itin pigmentuotas, minkštas ir kreminis, oranžinio atspalvio akių šešėlis.
  • Jasper - matinio užbaigimo, šilto, tamsaus, vario atspalvio akių šešėlis.
  • Morning - matinio užbaigimo, dar viena pereinamoji spalva, švelniai gelsvo atspalvio.
  • Day Spring - blizgi, tokia tradicinė, šilto atspalvio, bronzinė spalva. 


                    Kaip jau minėjau, matiniai šešėliai Sunrise paletėje tiesiog wow - nustebino: minkšti, kreminiai, pigmentuoti, sklaidosi lengvai. Su tamsesnėmis spalvomis yra kiek sunkiau, nes tamsesni atspalviai, tokie kaip Clove ir Glory ir linkę būti patchy, tačiau įdėjus daugiau pastangų sklaidant, rezultatas gaunasi tikrai gražus ir tolygus. Labiausiai mane nuvylė duochrome tipo akių šešėliai (ypač Aster): sausos formulės, sunku dengti tiek šepetėliu, tiek ir pirštu, reikia sluoksniuoti, nes neturi daug pigmento, tik blizgučių. Kaip ir kitus du duochrome tipo akių šešėlius, geriausia naudoti kaip toperius ir dėti ant kitų šešėlių. Blizgias, metališkas spalvas vertinčiau vidutiniškai. Labiausiai man patiko tamsios ir burgundiškos Poppy ir Phlox, taip pat labai graži spalva - Day Spring. Kiti du metališki šešėliai man tokio įspūdžio nepaliko. Man labiau patinka ABH arba netgi ir Colourpop blizgūs akių šešėliai, kurie yra gerokai minkštesnės ir šlapesnės formulės, juos man yra paprasčiau naudoti, gražiau dengiasi ant akies voko. Tuo tarpu Sunrise paletėje esantys blizgūs šešėliai yra stipriau įspausti, taigi ir byra mažiau, tačiau sunkiau dengiasi. Kas keisčiausia, kad šie blizgūs šešėliai su šepetėliu dengiasi geriau negu su pirštu (paprastai būna atvirkščiai). Tačiau čia turbūt dar ir įpročio reikalas, kaip, kam ir kokios formulės akių šešėliai tinka ir patinka labiau.
         Dar vienas pastebėjimas. Žiūrėdama youtube grožio blogerių apžvalgas sužinojau, kad Natasha Denona šešėlių formulė ypač tinkama vyresnėms  moterims ar  turinčioms tekstūruotus akių vokus, ar raukšleles akių zonoje. Paprastai dengiant šešėlius (ar tai matinius, ar tai blizgius) ant stiprią tekstūrą turinčių akių vokų (ar raukšlėtų), šešėliai linkę dar labiau išryškinti akių vokų odos netobulumus, tarsi subėga ten, kur jiems nereikia. Natasha Denona šešėliai, priešingai, yra ypač minkšti ir kreminiai, labai gražiai pasiskirsto ant akių vokų, neišryškina akių vokų odos tekstūros (netgi be akių šešėlių bazės dengiasi puikiai). Šie šešėliai taip pat išlieka puikiai. Net ir nenaudodama akių šešėlių bazės, o tepdama akių šešėlius tiesiog ant akies voko, padengto maskuokliu nepastebėjau, kad šešėliai išsilaikytų prasčiau nei naudojant akių šešėlių bazę (man tai atradimas, nes be akių šešėlių bazės man jokiu akių šešėliai ant vokų neišsilaiko, greit subėga į raukšleles). Taip pat Sunrise akių šešėlių paletėje esantys šešėliai byra labai nedaug, net ir blizgias spalvas galima naudoti ne akių šešėlių pagrindo, skirto blizgučiams. 
           Sunrise paletėje esantys akių šešėliai savo sudėtyje turi Carmine (gyvūninės kilmės, raudono pigmento), taigi jie nėra vegan, tačiau taip pat nepalieka nenuplaunamų žymių ant akių vokų, kaip veganiški akių šešėliai - pigmentai, kurie savo sudėtyje turi raudonos spalvos  (RED) pigmentų.       
      

           Sunrise paletė man buvo šioks toks išėjimas iš komforto zonos, nes aš visuomet maniau, kad tokio šilto, raudono atspalvio ir netgi geltono, akių šešėliai man tiesiog netinka. Kažkaip bijojau šių spalvų. Tačiau naudodama Sunrise paletę kuo toliau, tuo labiau pamėgau šias spalvas. Netgi geltoną, kuri man apskritai buvo tabu. 

          Jei manęs paklaustumėte - ar vis gi verta pirkti Natasha Denona Sunrise akių šešėlių paletę? Taip. Jeigu mėgstate ir dažnai naudojate šiltų spalvų akių šešėlius ir norite pagaliau išbandyti  Natasha Denona akių šešėlių formulę. Taip, matiniai šešėliai mane tikrai sužavėjo, tačiau blizgios formulės akių šešėliai man didelio įspūdžio nepaliko. 
          Ar Natasha Denona Sunrise akių šešėliai yra mush have, kuriuos tikrai verta įsigyti? Mano manymu, kad ne. Tiesą pasakius, galima drąsiai rinktis ir kitas alternatyvas, kaip pavyzdžiui, Colourpop, kurių kokybė tikrai nėra prasta, o kaina kelis kartus mažesnė.
        



             Aš labai džiaugiuosi, kad Sunrise paletę įsigijau su nuolaida. Šiuo savo pirkiniu nesigailiu, jo labai norėjau ir džiaugiuosi pagaliau išbandžiusi Natasha Denona šešėlių formulę. Tačiau pirkdama šiuos šešėlius tikėjausi kiek daugiau, tačiau nieko stebuklingo aš neatradau. Natasha Denona akių šešėlių kokybė yra gera, sudėtis nebloga, šešėliai gerai išlieka, tačiau kaina tikrai nemaža. O šiai dienai rinktis tikrai galime ir turime iš ko, todėl tikrai nėra būtina pirkti šešėlius už didelę kainą, galima pasieškoti ir pigesnių alternatyvų.
          Jei vis tik susidomėjote, įsigyti galima Feelunique (kaina 72 eurai) arba Cultbeauty (kaina  60 svarų). 
          Kaip Jūs galvojate, ar Natasha Denona šešėliai yra verti dėmesio? Gal bandėte? Kokie Jūsų įspūdžiai. Lauksiu Jūsų nuomonių komentaruose.

                                                                                        Dėkoju už skirtą laiką mano blogo skaitymui.



Nepamirškite užsukti į mano Instagram   paskyrą, kur dalinuosi įrašais apie kosmetiką ir ne tik. :)


Komentarai

  1. O kokia palete yra jusu numeris vienas? Man is matiniu labiausiai the balm meet mate nude

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sunkų klausimą uždavėte :D. Viena paletę išsirinkti labai sudėtinga, nes labai mėgstu akių šešėlių paletes ir dažnai jas keičiu. Galiu paminėti keletą labiausiai naudojamų. Kasdieniniam makiažui dažniausiai renkuosi vienetinius Makeup Geek akių šešėlius. Dažnai naudoju ir Jūsų paminėtą The Balm, tik kitą kompanijos paletę - Meet Matte Trimony - labai geros kokybės matiniai akių šešėliai. Dar viena labai dažnai naudojama paletė iš ColourPop ir Kathleen Lights - Dream St. Ši paletė mano vasaros mylimiausia, nedidelė kompaktiška, viskas ko reikia vienoje paletėje, taip pat labai tinka kelionėms. Šiais metais ypatingai pamėgau Colourpop monochromatines, 9 šešėlių paletes. Tikrai stebina kainos ir kokybės santykis. :) Dar viena mano labai mylima ir nauojama paletė - Anastasia Beverly Hills - Norvina. :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą