Bebble Shampoo and Body Wash dušo gelis ir šampūnas kūdikiams ir vaikams

      Labas.

     Tinklaraštyje noriu dalintis įspūdžiais ne tik apie kosmetikos produktus, skirtus mums, moterims, tačiau noriu dalintis apžvalgomis ir mamoms. Šiuose įrašuose, su žyma kosmetika vaikams ir kūdikiams, planuoju dalintis trumpomis apžvalgomis apie vaikams ir kūdikiams skirtą kosmetiką, didžiausią dėmesį bandysiu skirti būtent tokių kosmetikos produktų sudėtims. Pati esu trijų vaikų mama ir prisipažinsiu, kad augindama berniukus labai mažai dėmesio skyriau kosmetikos sudėčių skaitymui. Gimus dukrytei mano požiūris labai pasikeitė. Mažylė turi odos problemų, jos oda jautri, linkusi sausėti, karts nuo karto ant odos pasirodo egzemos požymių, todėl probleminės odos priežiūrai reikia kosmetikos produktus rinktis gerokai atidžiau. Žinoma, pirmiausia konsultuojamės su gydytoja, naudojame ir receptinius, vaistinėje perkamus produktus, tačiau probleminę, į egzemą linkusią odą reikia nuolatos rūpintis, drėkinti. 

     Perkant vaikišką ar kūdikiams skirtą kosmetiką pirmiausia patarčiau žiūrėti ne į produkto kainą - ne visada brangiau reiškia geriau ar atvirkščiai. Pirmiausia patarčiau žiūrėti į kosmetikos produkto sudėtinių dalių aprašymą. Kuo jis trumpesnis, tuo geriau. Taip pat reikėtų vengti kosmetikos su aršiais plovikliais (SLS), konservantais, kvapikliais. Šiandien noriu pasidalinti apžvalga apie Bebble šampūną - prausiklį, skirtą kūdikiams nuo gimimo. 

     Bebble dušo gelis atkeliauja paprastoje, plastikinėje pakuotėje, su labai patogiu naudojimui dozatoriumi. Pakuotė pagaminta iš plastiko, tačiau paprasta ir patogi naudoti. Dušo gelio kiekis nemažas - 400 ml. Produktas galioja 12 mėnesių nuo atidarymo, pagamintas Bulgarijoje. 

Bebble kosmetikos galima įsigyti EurovaistinėseEurovaistinė internete galima rasti tumpą Bebble Shampoo and Body Wash dušo gelio ir šampūno aprašymą:

Minkštas
Švelnus
Švelniai valantis
bebble“ dušo gelio sudėtyje yra švelnių ingredientų ir augalinių ekstraktų, jis greitai sudaro lengvas gausias putas ir nuvalo odą. Mažylio oda tampa švelni lyg šilkas ir glotni, nesukeliant džiovinančio poveikio. Šis valomasis gelis tinka naudoti kiekvieną dieną, pakeitus vystyklus, o taip pat pavalgius ar po žaidimų.

Sudėtis:

  • Aqua - vanduo, tirpiklis;
  • Lauryl Glucoside - laurilo gliukozidasPAM, valiklis;
  • Cocamidopropyl Betaine - kokamidopropilo betainas, PAM, emulsiklis, tirštiklis, sudaro putas;
  • Lavandula Angustifolia Flower Extract - tikrųjų levandų  ekstraktas, tonikas, valiklis, kvapiklis, gali sukelti neigiamą odos reakciją;
  • Citric Acid - citrinos rūgštis, reguliuoja pH; keratolitikas, kvapų sugėriklis;
  • Sodium Benzoate - konservantas, kvepalų ingredientas;
  • Potassium Sorbate - konservantas;
  • Parfum - kvepalai ir kvapiosios medžiagos, sudėtis laikoma komercine paslaptimi, sudėtyje gali būti dirginančių ir alergizuojančių medžiagų;
  • Trisodium Ethylenediamine Disuccinate - reguliuoja pH.

   Produkto sudėtinių dalių aprašymą radau radau Eurovaistinėje, tačiau ji nesutampa su informacija esančia ant pakuotės, todėl produkto sudėtį perrašiau nuo jo pakuotės. Prausiklio pagrindą sudaro plovikliai, ir nors sudėtyje nėra SLS, naudojamas kitas, švelnesnis ploviklis, šis ingredientas nesausina odos ir yra kur kas švelnesnis už kitus ploviklius, tačiau  jis gali išprovokuoti alergines reakcijas, naudojamas didesniais kiekiais produktas erzins akis, todėl nepatarčiau šio produkto naudoti kaip plaukų šampūno. Tarp sudėtinių dalių yra ir levandų ekstraktas.  Tikrųjų levandų ekstrakto poveikis odai ir sveikatai: nors tai plačiai naudojamas kosmetikos ingredientas apie jo naudą odai yra labai mažai žinių. Levandų ekstraktas pasižymi silpnomis antibakterinėmis ir priešuždeginimėnis savybėmis, bet ilgai naudojamas neretai sukelia odos sudirgimą, kontaktinį dermatitą, skatina fotoksines reakcijas. 
      Dušo gelio pakuotė turi patogų naudojimui dozatorių, kuris yra gana kokybiškas, patogus ir  paprastas naudoti. Produktas gelinės konsistencijos, bespalvis,    beveik neturi putojimo, reikia kiek didesnio kiekio. Gerai nuplauna kūno odą, turi ganėtinai intensyvų, parfumuotą kvapą. Nepasakyčiau, kad kvapas man primena levandų, daugiau tipiškos kūdikiškos kosmetikos kvapas (mamos mane supras).  Vis tik šio produkto aš nepatarčiau naudoti visai mažiems kūdikėliams. Sudėtyje yra erzinančių odą medžiagų, kvapiklių, produktas tikrai dirgins akis. Didesniems vaikams, neturintiems odos problemų produktas didelės žalos nepadarys, šį prausiklį sunaudojo mano vyresnėlis berniukas, tačiau aš šio produkto daugiau nepirkčiau. Man labiausiai užkliuvo jo stiprus kvapas, kaip šampūnas jis nelabai pasiteisino, nes neturi putojimo, kaip prausiklį vaikas sunaudojo, tačiau didelio įspūdžio nepaliko. 

      Bebble Shampoo and Body Wash dušo gelį ir šampūną kūdikiams ir vaikams galima Eurovaistinėse (kaina 3,79 euro). 

Daugiau įrašų apie kosmetiką vaikams ir kūdikiams rasite čia

Kaip visuomet dėkoju už laiką, skirtą tinklaraščio skaitymui. 

Nepamirškite užsukti ir į Sauletosapzvalgos Instagram paskyrą kur rasite daugiau apžvalgų apie

 kosmetiką ir ne tik.

Daugiau vaikiškos kosmetikos apžvalgų rasite čia (nepamirškite paspausti Daugiau įrašų). 



Komentarai