Fourth Ray Beauty A-ha moment exfoliating enzyme mask - šveičiamoji veido kaukė su enzimais

          Labas.

         Šiandien noriu su Jumis pasidalinti įspūdžiais apie antrąjį mano išbandytą kompanijos Fourth Ray Beauty produktą -  A-ha moment exfoliating enzyme mask - šveičiamąją veido kaukę su enzimais. Pirmasis mano bandytas kompanijos produktas, Coconut Face Milk  (apžvalgą galite rasti čia) pienelis veido odai,  tikrai labai patiko ir nustebino. Tačiau su antruojum kompanijos produktu taip neatsitiko, kaukę naudoju jau apie du mėnesius ir taip ir nesusidraugavau su šia priemone - ji turi ir pliusų, ir minusų. 


             Su šveičiamosiosmis veido kaukėmis, kurių sudėtyje yra vaisių ar kitų rūgščių, labai didelės patirties neturiu. Esu bandžiusi vos keletą (apžvalgas galite rasti čia). Visuomet teikiau pirmenybę šveičiamosioms veido kaukėms, kurių sudėtyje būdavo nedidelių, šveičiamųjų dalelių ir man tuomet atrodė, kad jos veikia geriau. O enziminių kaukių tikrai vengdavau, galvodama, kad jos mano veido odai visai netinka. Tačiau paskutiniais metais labiau susidomėjau enziminėmis, šveičiamosiomis kaukėmis, nes jas naudodama pradėjau pastebėti geresnius rezultatus. Žinoma, jei Jūs turite jautrią, rausti linkusią veido odą, su tokiomis kaukėmis reikėtų elgtis itin atsargiai, visuomet prieš
 tepant ant veido išbandyti ant nedidelio odos ploto, stebėti, ar oda neturi reakcijų ir rinktis mažesnės koncentracijos rūgštines veido kaukes. 
             Kokia Jūsų patirtis su enziminėmis, šveičiamosiomis veido kaukėmis? Ar naudojate, gal esate atradusios itin veiksmingas, kurias rekomenduotumėte, arba priešingai, kurių patartumėte niekam nesirinkti? Pasidalinkite.


                     Fourth Ray Beauty kompanija - tai dukterinis žymiosios ColourPop kompanijos brendas, kuris siūlo didžiulį asortimentą odos priežiūros priemonių už itin prieinamas kainas. Tikrai norėčiau išmėginti daugiau kompanijos veido odos priežiūros priemonių, tik deja, jas siųstis tenka iš Amerikos, todėl savo norus tenka gerokai apriboti.  Jūs, ar mėginote Fourth Ray Beauty kompanijos produktų?      
                 Fourth Ray Beauty kompanijos produktai pirmiausia vilioja savo nedidelėmis produktų kainomis ir itin žaismingomis pakuotėmis. Veido kaukes kompanijos puslapyje galima rinktis iš keturių rūšių: itin drėkinančią avokadų, drėkinančią veido kaukę žaismingoje žydroje pakuotėje, valomąją purvo kaukę arba mano šiandien apžvelgiamą, rūgštinę veido kaukę su enzimais.
               Aš labiausiai norėjau išmėginti būtent rūgštinę, šveičiamąją veido kaukę, kuri yra vienas iš kompanijos labiausiai perkamų produktų. Pirmiausia norėtųsi pagirti pačios kaukės dizainą: kaukė atkeliauja žaismingoje, persikinės spalvos pakuotėje. Ant įpakavimo galima rasti trumpą informaciją apie produktą, jo naudojimą ir sudėtines dalis. 


                    Oficialiame Fourth Ray Beauty   kompanijos puslapyje galima rasti trumpą kaukės aprašymą:

A-ha moment eksfolijuojanti, enzimais papildyta veido kaukė - puikus veido odos priežiūros būdas namuose, kuris padės veido odai greičiau atsinaujinti. Kaukės sudėtis papildyta A-ha rūgštimis, papajų enzimais, žinomais savo šveičiamosiomis savybėmis. Kaukė aktyviai nušveičia veido odą ir padeda jai atsinaujinti. 


       Kaukės aprašyme yra nurodyta, jog ją naudojant,  savaitę po reikėtų vengti saulės arba naudoti odą apsaugančius veido kremus nuo saulės. Aktyviosios kaukės dalys: papajų enzimai, kurie turi šveičiamųjų, odą šviesinančių savybių, glikolio rūgštis, kuri veikia kaip keratolitikas, šviesina odą, pieno rūgštis, taip pat veikianti kaip keratolitikas bei spanguolių sėklų granulės, veikiančios kaip šveitiklis. 


         Sudėtis Produkto pagrindą sudaro vanduo. Antroji sudėtinė dalis - glicerinas, trečioji - tikrųjų vynmedžių sėklų aliejus, minkštiklis, antioksidantas. Ketvirtasis ingredientas - glikolio rūgštis, keratolitikas, reguliuoja ph, šviesina odą (gali erzinti odą ir akis). Penktoji sudėtinė dalis - absorbentas, klampumo reguliavimo medžiaga, šeštoji - reguliuoja ph, gali erzinti odą. Sudėtyje yra argano kauliukų aliejaus, minkštiklio, papajų ekstrakto, spanguolių miltelių, emulsiklių, aliejinė kopūstpalmės, kertuočio vaisių, ožerškio uogų, citrinių vaisių, paprastųjų mėlynių ekstraktų, keratolitikų, kondicionuojančių medžiagų, klevų cukraus, greipfrutų, citrusų, mandarinų žievelių, apelsinų, vaistinių juodmirčių, indinės figos, granatmedžių, vaistinių medetkų ekstraktų, šveitiklio, rudųjų dumblių, klampumo reguliavimo medžiagų, emulsiklių, drėkiklio, ph reguliuojančių medžiagų, minkštiklio, konservantų, UV absorbento. 

Water, glycerin, vitis vinifera (grape) seed oil, glycolic acid, zea mays (corn) starch, sodium hydroxide, argania spinosa kernel oil, cetyl alcohol, lactobacillus/papaya fruit ferment extract, vaccinium macrocarpon (cranberry) fruit powder, cetearyl olivate, euterpe oleracea fruit extract, hylocereus undatus fruit extract, lycium barbarum fruit extract, citrus limon (lemon) fruit extract, vaccinium myrtillus fruit extract, gluconolactone, lactic acid, salicylic acid, tartaric acid
saccharum officinarum (sugar cane) extract, acer saccharum (sugar maple) extract, citrus paradisi (grapefruit) fruit extract, citrus clementina fruit extract, citrus tangerina (tangerine) peel extract, citrus aurantium dulcis (orange) fruit extract, citrus aurantium dulcis (orange) peel extract, myrciaria dubia fruit extract, opuntia ficus indica seed oil, punica granatum fruit extract, calendula officinalis flower extract, quartz, algin, xanthan gum, sorbitan olivate, caprylic/capric triglyceride, citric acid, aluminum hydroxide, caprylyl glycol, ethylhexylglycerin, hexylene glycol, phenoxyethanol, titanium dioxide (ci 77891).

 (žalia spalva -  saugus ingredientas, oranžinė spalva - vidutinio saugumo ingredientas,  raudona spalva - pavojingas ingredientas). 

(Rėmiausi informacija, pateikta   KosmetikosDNR  tinklapyje).



               Veido kaukės sudėtis - nebloga. Kaukės pagrindą sudaro vanduo, glicerinas, vynmedžių sėklų aliejus, glikolio rūgštis ir klampumo reguliavimo medžiaga. Sudėtyje yra papajų ekstrakto, spanguolių ekstrakto, pieno rūgšties, kitų citrusinių vaisių ekstraktų, veikiančių kaip keratolitikai (odą šviesinantys) ir šveičiamieji ingredientai. Tiesa, dalis ekstraktų ir šveitiklių gali dirginti ar erzinti jautrią odą, sukelti odos reakcijas. Todėl jautrios odos savininkės šios kaukės rinktis nepatarčiau. Sudėtinių dalių aprašymo pabaigoje - konservantas fenoksietanolis. 


               Veido kaukės pakuotė pagaminta iš plastiko, paprasta, labai lengva, atsukamu kamšteliu viršuje. Pakuotė nedidelė, lengva, kompaktiška, patogi naudoti. Atsukus kamštelį viduje randame plastikinį dėkliuką, apsaugantį kaukę nuo pratekėjimo.

             Naudojimas: nurodyta, jog kaukę reikia tepti ant švarios, sausos veido odos, palikti 5-10 min., tuomet kaukę nuplauti šiltu vandeniu.


               Kaukė yra kreminės konsistencijos, ganėtinai skysta, savo sudėtyje turi mažyčių šveičiamųjų dalelių. Kaukė lengvai pasiskirsto ant veido odos, nereikia tepti storo sluoksnio, ganėtinai taupi. Kaukę ant veido odos reikia laikyti iki 10 minučių ir tikrai nepatarčiau jos perlaikyti. Pirmą kartą kaukę ant veido palikau 15 min. ir sekančią dieną kai kuriose, jautresnėse vietose, mano veido oda buvo paraudusi, atsirado keletas spuogelių. 
                     Užtepus kaukę ant odos, jaučiasi nedidelis dilgčiojimas. Kaukė turi nestiprų kvapą, primenantį citrusinių vaisių ar papajų. Vis tik kaukės tikrai nepatarčiau rinktis, jei turite jautrią veido odą. Tai ganėtinai intensyvi, stiprų poveikį veido odai turinti kaukė. Ją naudoju jau daugiau kaip du mėnesius, vos kartą į savaitę. Kaukę ant veido odos laikau vos 5-6 min, tačiau kartais po kaukės naudojimo oda parausta, jaučiasi kažkokia reakcija, o kartais - jokios reakcijos nebūna. 
                 Po kaukės naudojimo oda atrodo gaivi ir švari, kaukė šiek tiek sutraukia poras, tačiau itin didelio efekto po kaukės naudojimo aš nepastebėjau. 
            
                 Kiekvieną kartą naudodama produktą, nežinau, kaip sureaguos mano oda. Todėl stengiuosi tepti mažesnį sluoksnį, ir kaukę laikyti trumpiau, nei rekomenduojama. Ir vis tik per visą šį laiką su šia kauke aš taip ir nesusidraugavau taip, kad baigusi naudoti, pirkčiau dar kartą. Galbūt, mano veido odai ji vis tik per intensyvi. Dar tikiuosi, jog taip naudojant kaukę, pamažu veido oda įpranta, todėl tikiuosi daugiau stiprių reakcijų nesulaukti. Kaukės nerekomenduojama tepti ir ant pažeistos veido odos, ypač jei turite aknę, ar spuogelių, kaukė intensyviai dirgins ir grauš pažeistas veido odos vietas. 
             Fourth Ray Beauty  A-ha moment exfoliating enzyme mask - šveičiamąją veido kaukę galima įsigyti čia, jos kaina 16 dolerių. Vis tik aš antrą kartą šios kaukės nesirinkčiau, ir jei ir Jūs turite jautrią veido odą, Jums taip pat jos nerekomenduočiau. 


Dėkoju už skirtą laiką mano blogo skaitymui. 

Nepamirškite užsukti į mano Instagram   paskyrą, 

kur dalinuosi įrašais apie kosmetiką ir ne tik. :)




Komentarai

  1. Aliejai sudėty kemša poras, todėl privengiu ir kaukių, ir kitų priemonių odai su aliejais. Tai būtent šia priemone nesusidomėjau, bet naudoju rūgštinį šveitiklį iš The Ordinary, tai kaip ir pakanka pilnai) O šito gamintojo net girdėjus nesu, tai buvo įdomu 👌💯

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pati kaukės tekstūra labai įdomi, tai pirmasis toks bandytas produktas. Tikiu, kad ir rezultatas turėtų matytis po jos pastovaus naudojimo, tačiau, man deja, ji per stipri. O Fourth Ray Beauty asortimentas didžiulis, kainos nėra didelės, kas mane nustebino, tai sudėtys, tikrai neblogos. Gaila, kad reikia siųstis iš Amerikos , kitaip tikrai bandyčiau daugiau. O The Ordinary priemonės taip pat puikios kokybės, ir kainos nedidelės, svarbiausia atsirinkti, kas tinka odai. :)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą