e.l.f. Oil Control Primer Mist - purškiama makiažo bazė, skirta riebiai ar mišriai veido odai

           Labas.

         Šiandien noriu su Jumis pasidalinti įspūdžiais apie e.l.f. kompanijos Oil Control Primer Mist - makiažo bazę, skirtą riebiai ar mišriai veido odai. e.l.f. kompanijos produktai visuomet vilioja savo itin draugiškomis piniginei kainomis, o ir kokybė tikrai nėra prasta. Labai džiugu, kad nuo šiol e.l.f. produktų galima įsigyti ir Lietuvoje, jais pradėjo prekiauti Douglas parduotuvės. 


              Jau ne kartą savo įrašuose esu minėjusi, jog turiu riebią veido odą. Dienos eigoje mano oda yra linkusi į riebaląvimąsi, todėl dažnai tenka susidurti, jog makiažo priemonės ant veido odos ilgai neišsilaiko. Dienos metu visuomet gelbėjuosi odos riebalų perteklių sugeriančiomis servetėlėmis ir kompaktine pudra. Todėl visuomet be galo įdomu išmėginti produktus, skirtus būtent riebiai veido odai, kurie padėtų makiažui ant veido odos išsilaikyti ilgiau. Apie e.l.f. praimerį, skirtą būtent riebiai veido odai pirmą kartą išgirdau vienos iš yotube grožio blogerių  Andréa Matillano kanale (rekomenduoju šios merginos youtube kanalą, labai daug išsamių ir įdomių grožio priemonių apžvalgų). Andréa  šią priemonę dažnai minėjo savo mylimiausių produktų įrašuose, todėl ir aš susigundžiau išbandyti  e.l.f. praimerį, galbūt jis pasiteisins ir mano riebiai veido odai.
            e.l.f. veido praimeris arba makiažo bazė atkeliauja plastikinėje, įdomaus dizaino pakuotėje su permatomu plastikiniu dangteliu viršuje. Produkto kiekis nėra didelis, vos 30 ml., galioja tik 6 mėnesius nuo atidarymo, sukurtas JAV, bet pagaminimo šalis - Kinija. 
                               Oficialiame e.l.f. puslapyje galima rasti trumpą praimerio aprašymą:

e.l.f. Oil Control Primer Mist 

Vandens pagrindu pagamintas praimeris padeda kovoti su riebia veido odą, mažina odos blizgesį. Produktas turi matinį efektą, paruošia veido odą tolimesniam makiažo padengimui. Praturtintas išgrynintu vandeniu, agurkų ekstraktu bei vitaminais B ir E, kurie ne tik gaivina, bet ir drėkina veido odą. 

Produktas: Kovoja su riebalų pertekliumi ir sumažina veido odos blizgesį;
Tekstūra: purškiamas (Mist)
Suteikiamas efektas: matinis

               Veido praimeris oficialiame e.l.f. puslapyje įvertintas keturiomis žvaigždutėmis iš penkių, turėtų suteikti matinį efektą ir paruošti veido odą tolimesniam makiažo padengimui.


           Sudėtis. Praimerio pagrindą   sudaro vanduo. Antroji sudėtinė dalis -   drėkiklis, tirpiklis, gali kimšti poras ar erzinti jautrią odą,  trečioji - hialurono rūgštis. Ketvirtasis ingredientas -  vitaminas B3, lygina, šviesina odą, skatina atsinaujinimą. Penktoji sudėtinė dalis - vitaminas E, šeštoji - agurkų ekstraktas, drėkina, kondicionuoja odą, pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis. Sudėtyje yra  kakavmedžio ekstrakto, absorbento, klampumo reguliavimo medžiagų, emulsiklių, antioksidanto, konservantų, pigmentų, UV absorbento, dažiklio. 

Water (Aqua), Butylene Glycol, Sodium Hyaluronate, Niacinamide, Tocopheryl Acetate (Ve), Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Coffea Arabica (Coffee) Extract, Silica, Sodium Chloride, Potassium Chloride, Magnesium Chloride, Calcium Chloride, PPG-1-PEG-9 Lauryl Glycol Ether, Coceth-7, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Cyclodextrin, Hydroxyacetophenone, 1,2- Hexanediol, Phenoxyethanol 
Gali būti : Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891), Red Iron Oxide (CI 77491)

(žalia spalva -  saugus ingredientas, oranžinė spalva - vidutinio saugumo ingredientas,  raudona spalva - pavojingas ingredientas). 

(Rėmiausi informacija, pateikta   KosmetikosDNR  tinklapyje).

          Veido praimerio sudėtis nebloga. Produkto pagrindą sudaro vanduo, drėkiklis, hialurono rūgštis, vitaminai, keletas odai naudingų antioksidantų. Tarp sudėtinių dalių - keletas vidutinio saugumo medžiagų, konservantai. Džiugu, kad sudėtyje neradau kvapą suteikiančių medžiagų (Parfum). 




                          e.l.f. veido praimerio arba makiažo bazės pakuotė paprasta, tačiau patogi naudoti, su purškiamu dozatoriumi viršuje. Produkto aprašyme nurodyta, jog prieš naudojimą buteliuką reikia gerai supurtyti ir tuomet purkšti ant švarios veido odos, prieš darantis makiažą. Pirmasis praimerio minusas - dozatorius. Purškia gana intensyvia ir netolygia srove, todėl ant veido odos pasiskirsto labai netolygiai. Kadangi produktą reikia naudoti kaip makiažo bazę ir užpurškus ant veido odos vis tiek reikia produktą paskirstyti ant veido pirštais, ypatingai ant tų veido odos vietų, kurios linkusios labiau riabaluotis (taip vadinama T zona). Man labiau pasiteisino priemonę purkšti į delną ir tuomet jį paskirstyti ant veido odos, nes purškiant dozatoriumi produktas pasiskirsto itin netolygiai. Tai ir gaunasi šioks toks žaidimas, kuris pradžioje kiek erzino, tačiau paskui įpratau. Praimeris pagamintas vandens pagrindu, todėl ir ant odos jaučiasi kaip vanduo, itin greit susigeria į odą, nepalieka lipnumo pojūčio ant odos. Nepastebėjau, kad produktas suteiktų stiprų matinį efektą, turi daugiau gaivinantį pojūtį ant odos. 

                   e.l.f. veido praimerį arba makiažo bazę naudoju jau trečia savaitė. Nepastebėjau, kad priemonė suteiktų veido odai stiprų, matinį efektą, sumažintų odos riebalų perteklių ar padėtų makiažui išsilaikyti ilgiau. Deja, produktas netapo man atradimu. Nors žiūrint į sudėtines dalis, priemonėje yra nemažai odai naudingų, drėkinančių medžiagų, kurios turėtų ne tik drėkinti, bet ir atgaivinti veido odą, todėl tikrai galima naudoti kaip praimerį, ypatingai riebią ar mišrią veido odą turinčioms. Tačiau produktas tikrai nesuteikia matinio efekto ir neprailgina makiažo išsilaikymo. O ir pats dozatorius nėra itin geros kokybės. Manau, kad praimeris labiau pasiteisintų vasaros metu, tiesiog kaip puiki veido atgaivinimo priemonė, ypač karštomis vasaros dienomis.

                   e.l.f. makiažo bazę sunaudosiu, tačiau antrą kartą produkto aš nesirinkčiau. Man gerokai labiau patinka gelinės arba kreminės tekstūros makiažo bazės, kurios ant odos jaučiasi labiau, drėkina ar padeda paslėpti veido odos poras. Naudodama šį produktą nepastebėjau jokio skirtumo. Keletą kartų testavau bazę tik vienoje veido pusėje ir dienos eigoje abi veido pusės atrodė absoliučiai vienodai. 

              e.l.f. makiažo bazę pirkau iHerb, jos kaina šiuo metu siekia 7,48 eur. Douglas el. parduotuvėje šios priemonės prekyboje nemačiau, prekyboje yra tik  e.l.f. Aqua Beauty Primer Mist (kaina 9,99 eur), drėkinanti makiažo bazė.              





                    Gal Jūs bandėte   e.l.f. makiažo bazę ar  esate atradusi kitą,  idealiai tinkančią makiažo bazę riebiai veido odai, kuri padėtų sumažinti veido odos riebalavimąsi? Pasidalinkite, būtų labai įdomu sužinoti ir Jūsų nuomonę. 



 Dėkoju už skirtą laiką mano blogo skaitymui.


Nepamirškite užsukti į mano Instagram paskyrą, 

kur dalinuosi įrašais apie kosmetiką ir ne tik. :)



            

Komentarai