KALĖDINIŲ DOVANŲ IDĖJOS

           Labas.

       Iki didžiųjų metų švenčių beliko vos savaitė. Sunku ir patikėti, kaip greit pralekė gruodžio mėnuo. Aš ir šiemet dovanomis pradėjau rūpintis gerokai anksčiau, kalėdines dovanas pradėjau ruošti jau nuo spalio pradžios. Dalį dovanų, žinoma, perku, tačiau dalį dovanos stengiuosi pagaminti pati, savo rankomis. Kiekvienais metais stengiuosi padovanoti artimam žmogui tai, kas jam tiktų ir patiktų, ar būtų tiesiog naudinga ir praktiška dovana. Kaip Jūs vertinate rankų darbo dovanas, ar gaminate dovanėles savo rankomis? O galbūt dovanas perkate ir rankų darbo dovanų nevertinate? Man asmeniškai labai patinka žmogaus rankomis pagaminta dovana, ir visai nesvarbu kokia tos dovanos vertė. Gamindamas dovanėlę savo rankomis žmogus į gaminamą daiktą įdeda ne tik dalį savo laiko, darbo, tačiau ir dalelę savo širdies. Todėl tokios asmeniškos rankų darbo dovanėlės man visuomet atrodo gerokai mielesnės. Ir žinoma labai svarbu nepasiduoti dovanų pirkimo manijai, kada tiesiog griebi bet kokį į akį kritusį daiktą, dedi jį į dovanų maišelį ir įsivaizduoji, kad tai jau dovana.  Siūlyčiau iš anksto pagalvoti, ką artimas žmogus mėgsta, galbūt jam ko nors reikia, todėl kartais geriau nupirkti, kad ir kokį paprastesnį, tačiau naudingą daiktą ar produktą. O jeigu nežinote, ko žmogui iš tiesų reikia, mano manymu, geriausia alternatyva - valgoma dovana. Kartais tai gali būti tiesiog miela smulkmena, kad ir ranka rašytas atvirukas su gražiu palinkėjimu, o jei dar ir šokoladas kartu gyvenimui pasaldinti... Mano manymu, svarbiausias dalykas švenčių metų yra dėmesys artimam žmogui, ir visai nesvarbi yra tos dovanos vertė. Kartais miela smulkmena gali pradžiuginti gerokai labiau, nei paskubomis nupirktas ir visai nereikalingas brangus daiktas. 


         Šiandieninis blogo įrašas skirtas paprastesnėms, greitesnėms dovanų idėjoms, kurios gerokai labiau pasiteisintų skubantiems ar tiesiog neturintiems laiko dovanas gaminti ir pakuoti patiems. Todėl puiki dovanos idėja yra dovanų rinkinys, kuris labai dažnai jau būna gražiai įpakuotas, belieka tik pridėti kokį gražų kalėdinį atviruką su gražiu sveikinimu ir viskas, dovana paruošta.
           L'occitane kompanijos kosmetikos rinkinukai - puiki dovanos idėja ne tik Kalėdoms, tačiau puikiai tinka ir gimtadienio progai ar kokiai kitai įsimintinai šventei. Man L'occitane kosmetika visada atrodė dovaninė kosmetika, nes kompanijos produktai yra ne tik brangesni, pateikiami gražiose pakuotėse, o ir kvapai nuostabūs. Ir turbūt daugumai moterų, ypač mylinčių kosmetiką, tokia dovana puikiai pasiteisintų.



           L'occitane dovanų rinkiniai - puiki idėja dovanai, nes jau yra paruošti, gražiai supakuoti, visada atrodo ypač estetiškai ir šventiškai. O ir rinkinių pasirinkimas yra nemažas: nuo mažesnių, nedidelių, simboliškų dovanėlių iki didesnių kosmetikos rinkinių, su pilno dydžio produktais. Visą dovanų asortimentą galite rasti čia

         Šiemet aš įsigijau keletą L'occitane   kosmetikos rinkinių. Pirmasis iš jų - taukmedžių kūno priežiūros duetas, kurį sudaro du nedidelio, Travel size dydžio produktai: taukmedžių rankų kremas (10 ml.) ir taukmedžių prausimosi aliejus (35 ml). Rinkinio kaina - 6,50 eur. Tai labai skaniai kvepianti, nedidelė, simbolinė dovanėlė, kuri pasiteisintų draugei, mamai ar kolegei. O ir produktų kvapas nuostabus.


          Antrasis rinkinys - taukmedžių ir medaus rankų ir lūpų duetas, kurį sudaro taukmedžių ir medaus rankų kremas ( 10 ml.) ir balzamas lūpoms (4 ml.). Taip pat nedidelio dydžio, Travel size produktai, nedidelė, simbolinė dovanėlė mamai, kolegei, sesei ar draugei. Rinkinio kaina - 6 eurai.


       Trečiasis rinkinys - Kalėdinė žvaigždė su taukmedžių sviesto produktais (rinkinio kaina - 12 eur). Rinkinys atkeliauja mieloje, žvaigždės formos metalinėje dėžutėje ir kvapas jaučiasi vos tik ją atidarius. Rinkinuką galima dovanoti supakuotą dėžutėje arba pakabinti ant eglutės. Šiame rinkinyje galima rasti tris nedidelio dydžio Travel size produktus: taukmedžių sviesto rankų kremą ( 10 ml.), taukmedžių sviesto kūno kremą (20 ml.) ir taukmedžių sviesto muiliuką (25 g.). Internetinėje parduotuvėje šio rinkinio prakyboje jau neradau, tačiau galbūt jį dar galima rasti L'occitane parduotuvėlėse. Taip pat labai gražūs man pasirodė ir panašaus dizaino rinkiniai, kurie yra burbulo formos. Taip pat puiki kalėdinės dovanos idėja, kurią galima tiesiog pakabinti ant eglutės.



         Ketvirtasis rinkinys - Makiažo atradimo rinkinys su taukmedžiu (rinkinio kaina - 23 eur). Rinkinys atkeliauja labai gražioje, rožinės spalvos dėžutėje. Pati dėžutė labai graži, kokybiška ir aš asmeniškai, tokių dėžučių net ir neišmetu, nes puikiai pasiteisina visokioms smulkmenoms susidėti. Rinkinys be galo gražiai supakuotas, rožinės spalvos popieriuje: atrodo labai estetiškai ir moteriškai. Rinkinyje galima rasti: šlamučių valomąjį vandenį (30 ml.), drėkinamąjį taukmedžių veido kremą (8 ml.), lūpų balzamą - dažus Fruity Lipstick (2,8 g.) ir L'occitane kosmetinę. Internetinėje parduotuvėje šio rinkinio prakyboje jau neradau, tačiau galbūt jį dar galima rasti L'occitane parduotuvėlėse. Šis rinkinys tikrai labai moteriškas ir be galo gražus, todėl tikrai puiki dovaną mylinčioms ir mėgstančioms kosmetiką moterims ar merginoms.


         Penktasis rinkinys - Kalėdinis mylimiausių produktų rinkinys ( kaina - 38 eur). Rinkinys atkeliauja labai gražioje, rožinės spalvos dėžutėje. Dėžutė yra ne tik labai gražiai dekoruota, ji kartu yra ir muzikinė dėžutė, kuri ją prisukus labai gražiai groja. Tikrai ypatingai miela dovana Kalėdų proga. Rinkinyje galima rasti: migdolų dušo aliejų (35 ml.), parfumuotą vandenį Herbae (5 ml.), šlamučių veido serumą („Overnight Serum“ 5ml), Taukmedžių rankų kremą ("Classic Shea" 10ml.), atstatomąjį šampūną (35 ml.) ir tris L'occitane  kosmetikos mėginukus. Būtent šis rinkinys man pasirodė pats mieliausias ir kalėdiškiausias, ypatingai patiko muzikinė dėžutė.


         L'occitane galima rinktis ir kitus rinkinukus, ne tik moterims, bet ir vyrams bei rinkinius šeimai ir namams; galima rasti daugybę gražių rinkinių, kuriuos galima rinktis nuo nedidelių, pigesnių iki brangesnių, priklausomai nuo turimo biudžeto. Dar galėčiau rekomenduoti  L'occitane kvepalus, kurie yra tikrai vieni iš mano mylimiausių.


        Antroji kompanija kurios kosmetika man visuomet asocijavosi su šventėmis ir kurią taip pat galiu drąsiai priskirti prie dovaninės kosmetikos - tai žinoma, The Rituals. Šios kompanijos kosmetika taip pat puikiai tinka dovanoms, galima įsigyti jau paruoštus, ypatingai gražiai supakuotus dovanų rinkinius. Kainų pasirinkimas taip pat svyruoja: nuo mažesnių, nedidelių rinkinukų iki didesnių, ir žinoma brangesnių. Galima rinktis tiek rinkinius moterims, tiek vyrams, taip pat kvapus namams, kvepalus ir netgi dekoratyvinę kosmetiką. The Rituals kosmetika taip pat yra parfumuota, todėl prieš renkantis tokią dovaną reikėtų žinoti, kokie maždaug kvapai žmogui tinka ir patinka. Man asmeniškai iš visos The Rituals kolekcijos labiausiai patiko Sakura (vyšnių žiedų kolekcija). Šios kolekcijos du rinkinius šiemt pati gavau dovanų gimtadienio proga ir tikrai labai jais džiaugiuosi.


         Pirmasis rinkinys The Rituals of Sakura (mažesnio dydžio, kaina apie 20 eur). Rinkinys atkeliauja labai gražioje dėžutėje ir jame galima rasti: prausimosi putas (50 ml.), kūno kremą (70 ml.), kūno šveitiklį (70 ml.) ir rankų muilą (110 ml.).


      Antrasis rinkinys The Rituals of Sakura (didesnio dydžio, kaina 29,90 eur). Rinkinio dizainas lygiai toks pats, tik rinkinyje esantys produktai yra didesnio dydžio: dušo putos (200 ml.), kūno kremas (70 ml.), šveitiklis kūnui (125 g.) ir rankų muilas (300 ml.). 

           Dar viena The Rituals linija, kurios kvapas man be galo patinka  - The Rituals of Dao, švelnaus, raminančio kvapo dovanų rinkiniai.  Galiu pagirti ir The Rituals namų kvapus ir žvakes. Jei savo aplinkoje turite artimųjų, kuriems patinka tokio tipo produktai, tai į The Rituals asortimentą tikrai galite pasižvalgyti.


          Trečioji kompaniją, kurią norėčiau paminėti - Uoga Uoga. Deja, šiemet šios lietuviškos kompanijos rinkinių pati neįsigijau, bet jei ieškote dovanų rinkinių artimiesiems, kurie vertina lietuviškus produktus ir natūralumą, tai Uoga Uoga produktai tikrai yra verti dėmesio. Šiemet Uoga Uoga kompanijos Kalėdos nusimato būti kosminės, todėl ir dovanų rinkinius galima įsigyti tiesiog kosminius. Visą dovanų asortimentą galite rasti čia arba tiesiog pasižvalgyti Uoga uoga parduotuvėlese. 

                                                     Dovanų rinkinys geriausiai draugei

Geriausiai draugei
Dovanų rinkinys geriausiai moteriai 

Geriausiai moteriai

Geriausiai kolegei 

Geriausiai kolegei

                 Šiemet Uoga Uoga suteikia galimybę ne tik įsigyti gražių ir originalių rinkinių, tačiau ir renkantis įprastus produktus galite pasirinkti su labai gražiais ir žaismingais palinkėjimais: Įspūdžių, ryškių kaip kometos uodega, Energijos, kaip to bičo, kurį netyčia paliko Marse, Meilės, pašėlusios, kaip Jupiterio Audros ir kiti. Jei pritrūkote idėjų dovanoms, į Uoga Uoga kosmetiką tikrai verta atkreipti dėmesį.


1RINKINIAI

                Eurokos parduotuvėse taip pat galima rasti didžiulį asortimentą įvairiausių kalėdinių dovanų rinkinių (priklausomai nuo Jūsų turimo biudžeto). Šiuo metu rinkiniams taikoma 30 procentų nuolaida, todėl tikrai verta pasižvalgyti. Čia galima rasti įvairiausių kosmetikos rinkinių tiek moterims, tiek vyrams ir netgi vaikams. Man patinka būtent kosmetikos rinkiniai vyrams, nes jiems paprastai dovaną išrinkti yra sudėtinga ir įvairiausi rinkiniai labai pagelbėja. Juk kuriam gi vyrui neprireikia skutimosi priemonių rinkinio ar kokio rinkinio higienai, o galbūt ir kvepiančio? Juk didžioji dalis vyrų nemėgsta apsipirkinėti, o tokie rinkiniai ne tik naudingi, bet ir praktiški. Savo vyrui aš taip pat dažnai dovanoju tokio tipo rinkinius, nes higienos produktai vyrams visada yra reikalingi. Dar norėčiau pagirti Eurokos parduotuvių kvepalų asortimentą. Čia tikrai galima rasti įvairiausių kainų ir prekinių ženklų kvepalų. Kvepalai - taip pat praktiška dovanos idėja, ir vyrui, ir moteriai. Svarbiausia žinoti, kokį kvapą ar kokius kvapus žmogus mėgsta. O nauji kvepalai visada pradžiugina.


            Dažnai Kalėdoms renkuosi ir labai praktiškas dovanas: pavyzdžiui, gražus puodelis ir arbata, galbūt kavos puodelis ir kava, kavos ar arbatos, o galbūt ir saldainių rinkinys. Valgomos dovanos visada pasiteisina, nes jos yra praktiškos ir jei žinai, ką žmogus mėgsta, dar ir naudingos.




       Galima rinktis ir tokias praktiškas dovanas kaip kepurę, šaliką ar pirštines (nedidelė smulkmena, bet žiemą tikrai labai naudinga, ypač naujos pirštinės), galbūt naujas, šiltas šlepetes, galbūt naują jaukų ir šiltą naminį chalatą, o galbūt linksmą pižamą ar šiltą ir jaukų megztinį.


             Dovanos kolegoms. Kartais tikrai yra ganėtinai sudėtinga išrinkti dovana kolegai ar kolegei. Mano manymu, labiausiai pasiteisinanti dovana kolegai gali būti tiesiog darbo knyga, kalendorius ar užrašinė su gražiu atviruku ir palinkėjimu. Taip pat gera idėja tiesiog valgomos dovanos: pavyzdžiui kava ir saldainiai, galbūt arbata ir saldainiai, galbūt arbata ir medus ar tiesiog gražiai įpakuotas užkandžių ar saldumynų rinkinukas su gražiu palinkėjimu.



         Visuomet madinga ir naudinga dovanoti knygas. Ir ne tik per Kalėdas. Ypač tiems, kurie mėgsta skaityti. Vėlgi, priklausomai nuo žmogaus pomėgių, galima rinktis romaną, detektyvą, galbūt poezijos rinkinį, galbūt albumą ar kitą žmogui patiksiančią knygą. Ir nepamirškite, būtinai parašyti knygos pradžioje kokį nors gražų palinkėjimą, kuris lieka prisiminimui.


             Dar viena smulkmena, į kurią norisi atkreipti dėmesį: ne tiek pati dovana, bet ir jos pateikimas. Jeigu turite ar galite skirti tam laiko, dovana iš tiesų tampa mielesnė ir gražesnė, jei dėmesys skiriamas ir jos įpakavimui. Ir visai nėra būtina pirkti įprastinių dovanų maišelių. Galima rinktis ir gražias, ir  kartotines dėžutes ar tiesiog pačias dėžutes dekoruoti patiems. Nebūtina pirkti brangesnį ir blizgantį popierių, kuris dažniausiai ir virsta šiukšlėmis. Dovanas galima dekoruoti patiems: naudoti ir paprastą popierių, ką nors priklijuoti, o galbūt net ir nupiešti patiems. Tokia dovana tampa dar mielesnė. 

              Tiek būtų mano kalėdinių dovanų idėjų. Tikiuosi šis įrašas Jums buvo bent kiek naudingas ir įdomus. Būtų labai smagu, jei ir Jūs pasidalintumėte savo kalėdinių dovanų idėjomis: ką renkatės dovanoti artimiesiems, o galbūt ir sau šiais metais? Kokių dovanų nenorėtumėte gauti? Ar renkatės rankų darbo davanas? Kaip visada, laukiu Jūsų nuomonių komentaruose.

            Kartu norisi palinkėti kantrybės ir ramybės šiuo šventiniu maratonu. Labai svarbu nepamiršti, kad vis tik svarbiausia ir didžiausia dovana švenčių proga (ir ne tik) yra dėmesys artimam žmogui. Tai gali būti tiesiog smulkmena, gražus palinkėjimas, o pats svarbiausias dalykas, kurį galime skirti artimiesiems iš tiesų yra neįkainojimas - tai laikas, praleistas kartu, gera nuotaika ir meilė. Todėl norisi palinkėti ramybės ir gražių ateinančių švenčių .

                                                                                   Dėkoju už skirtą laiką mano blogo skaitymui.


Nepamirškite užsukti į mano Instagram   paskyrą, 

kur dalinuosi įrašais apie kosmetiką ir ne tik. :)



Komentarai