L'OCCITANE EN PROVENCE SHEA LIGHT COMFORTING CREAM - drėkinamasis taukmedžių veido kremas


       Labas,

     Savo tinklaraštyje apie mėginuko dydžio priemones rašau tikrai nedažnai. Man produkto kiekio turi pakakti įvertinti produkto poveikį, tekstūrą, taip pat produktas turi palikti įspūdį (gerą arba blogą), taip pat dažnai dėmesį atkreipiu į brangesnius kosmetikos produktus (galbūt pravers paskaityti kitoms merginoms apie mano įspūdžius ir nuomonę). L'Occitane kompanijos vardas turbūt girdėtas daugeliui kosmetikos mylėtojų. Tai brendinė, brangesnės kosmetikos produktų linija. Mane labai senai žavėjo ši kompanija. O jau L'Occitane parduotuvėlių grožis. Viskas taip gražu, estetiška ir išpuoselėta. Pamenu save dar studentę, kuomet užbėgdavau į L'Occitane parduotuves tiesiog apsižvalgyti, ar pasieškoti kokios prekės su nuolaida. Deja, iš stipendijos vargiai ką tegalėdavau įpirkti. Ir dabar L'Occitane kosmetika man asocijuojasi su dovanomis ir išskirtinumu. Šią kosmetiką priskirčiau prie dovaninės, išskirtinėms progoms tinkamos kosmetikos. Visos kompanijos pateikiamos priemonės visada žavi savo subtiliu grožiu, įpakavimu. Jei ieškote dovanos sau, mamai, draugei, galbūt net vyrui - rekomenduoju  L'Occitane parduotuves, tikrai rasite iš ko pasirinkti. Man didžiausią įspūdį paliko kompanijos kuriami kvepalai. Mano mylimiausi - tualetinis vanduo „Arlésienne“ - tiesiog tobulas kvapas, kurį renkuosi tik ypatingoms progoms. 
           Na kad jau išgyriau L'Occitane kompaniją, tačiau kompanijos kosmetika tiks ir patiks ne visoms. Jei nemėgstate parfumuotos kosmetikos produktų, vargu ar ši kosmetika Jums tiks. Jei neklystu, visi L'Occitane kuriami produktai yra parfumuoti, todėl jei nesirenkate kvepiančios kosmetikos, L'Occitane kosmetika netiks ir nepatiks. 
              Man labai patinka L'Occitane kuriami kosmetikos rinkinukai, kuriuose galima rasti nedidelius, Travel Size dydžio produktus. Tokiu būdu galima ne tik save ar draugę palepinti, bet ir išbandyti kurios nors kosmetikos linijos produktus ir įvertinti, ar jie tinka ir patinka ir galbūt, įsigyti pilno dydžio produktą.
           Šiandien su Jumis dalinuosi apžvalga apie taukmedžių sviesto kolekcijos veidui vieną iš produktų - Shea Light Comforting Cream - drėkinamąjį veido kremą su taukmedžių sviestu. 


          L'Occitane Shea Light Comforting Cream - drėkinamojo veido kremo su taukmedžių svietu  mėginuko dydžio (8 ml.) veido kremą radau Justinos Gafaro kurtoje L'Occitane Grožio dėžutėje  .  Šios dėžutės kaina - 19 eurų, o joje galima rasti keturis Justinos Gafaro mylimiausius grožio produktus: 
  • Taukmedžių raminamasis veido purškiklį,  50 ml.;
  • Šlamučių valomąjį makiažo aliejų "Precious" , 30 ml; 
  • Šlamučių veido toniką "Precious", 50 ml; 
  • Drėkinamąjį taukmedžių veido kremą,  8 ml. 

       Justinos Gafaro grožio dėžutÄ—  

                    L'Occitane Shea Light Comforting Cream - drėkinamojo veido kremo kiekis nėra didelis - 8 ml. Šį kremą naudojau vakarais, ir tokio kiekio man užteko 3 savaitėms.  
                      
              L'Occitane Shea Light Comforting Cream - drėkinamojo veido kremas yra vienas iš taukmedžio sviesto kolekcijos veido odos priežiūrai produktų. L'Occitane puslapyje galima rasti informaciją apie taukmedžių sviesto liniją veido odos priežiūrai. Linija tinka visiems odos tipams, tačiau aprašyme išskiriama sausa ir jautri veido oda. 


                    Taukmedžių sviestas garsėja savo drėkinamosiomis ir maitinamosiomis odai savybėmis. Tai odai identiškas drėkiklis,  pasižymintis priešuždegiminėmis ir antioksidacinėmis savybėmis, saugo odą nuo uždegimų, skatina jos atsinaujinimą, suformuoja barjerą, kuris neleidžia odai netekti drėgmės. Todėl taukmedžių sviesto linijoje ir išsikiriama sausa ir jautri oda. Tačiau ne tik sausai ar jautriai odai reikalingas drėkinimas. Mano veido oda - riebi, tačiau dehidratuota, todėl paskutiniu metu stengiuosi ją kuo daugiau drėkinti. 


        L'Occitane puslapyje galima rasti trumpą  Shea Light Comforting Cream - drėkinamojo veido kremo aprašymą:

APRAŠYMAS

Moterys iš Afrikos, Burkina Faso, taukmedžių sviestą gamina rankomis. Galbūt atrodo, jog ši gamybos technika gali pažeisti jų odą, tačiau iš tiesų taukmedžių sviestas suteikia odai ypatingo minkštumo ir švelnumo. L‘Occitane atrado, kad būtent Burkina Faso gamintas taukmedžių sviestas pagal tradicinius metodus ypač praturtintas Omega 6 rūgštimis. Šios pasižymi tokiomis savybėmis kaip odos drėkinimas, maitinimas, stiprinimas ir apsauga kiekvieną dieną.
L‘Occitane laboratorija sukūrė veido priežiūros formules su taukmedžių sviestu visiems odos tipams, kurios patenkina skirtingų tipų poreikius, suteikia komforto pojūtį ir apsaugą. Neriebios, lengvos tekstūros drėkinamasis kremas, papildytas 5% taukmedžių sviestu, tinka normaliai, mišriai, net jautriai odai. Šis kremas suteikia ilgą drėkinimą (48 val.)*. 
Oda visą dieną būna švelni, glotni, apsaugota nuo žalingo aplinkos poveikio.


Veido kremo aprašyme nėra nurodyta, jog kremas tinka ir riebiai veido odai. Mano veido oda riebi ir man šis produktas tiko, tačiau jį naudojau tik kaip naktinį veido kremą, nes dieniniam kremui man jis pasirodė kiek per sunkus.


               L'Occitane Shea Light Comforting Cream - drėkinamojo veido kremas (Travel Size, 8 ml.) atkeliauja nedidelėje pakuotėje: balto plastiko, su metaliniu atsukamu dangteliu. Pakuotė maža, nedidelė, kompaktiška, tačiau tvirtai užsidaranti, todėl tikrai tiktų keliaujant. 
                  Šiuo metu jau esu baigusi naudoti produktą, tačiau pakuotės neišmesiu, nes tikrai pravers kelionėse, galima tiesiog įsidėti kito naudojamo veido kremo (tuomet nereikia su savimi vežtis pilnos pakuotės). 
           

                L'Occitane Shea Light Comforting Cream - drėkinamojo veido kremas pagamintas Prancūzijoje ir galioja 6 mėnesius nuo atidarymo. 

Pilno dydžio veido kremo pakuotė standartinė - 50 ml. talpos,
 su atsukamu dangteliu viršuje. 

Drėkinamasis taukmedžių veido kremas

     Sudėtis. Veido kremo  pagrindą sudaro vanduo. Antroji sudėtinė dalis -   tirpiklis, minkštiklis, kondicionuoja odą,  trečioji - taukmedžių sviestas. Ketvirtasis ingredientas -  minkštiklis (gali kimšti poras). Penktoji sudėtinė dalis - glicerinas, šeštoji - PAM, emulsiklis. Sudėtyje yra saulėgrąžų sėklų aliejaus, minkštiklių, klampumo reguliavimo medžiagų, kondicionuojančių medžiagų, absorbentų, konservanto fenoksietanolio, vitamino E, kvapą suteikiančių medžiagų, benzilo alkoholio, lvepalų ingredientų, kitų konservantų. 

AQUA/WATER , DICAPRYLYL ETHER, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTEROCTYLDODECYL MYRISTATE,  GLYCERIN,   POTASSIUM CETYL PHOSPHATEHELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL CETEARYL ALCOHOLSODIUM STEAROYL GLUTAMATEXANTHAN GUMHYDROGENATED PALM GLYCERIDES, CORN STARCH MODIFIEDCARBOMER, PHENOXYETHANOLCHLORPHENESINTOCOPHEROL,   PARFUM/FRAGRANCE,   BENZYL ALCOHOL, BENZYL BENZOATE , LINALOOLCITRONELLOLCOUMARINHEXYL CINNAMAL,  LIMONENE, GERANIOL


(žalia spalva -  saugus ingredientas, oranžinė spalva - vidutinio saugumo ingredientas,  raudona spalva - pavojingas ingredientas). 

(Rėmiausi informacija, pateikta   KosmetikosDNR  tinklapyje).

          Veido kremo sudėtis vidutiniška. Produkto pagrindą sudaro vanduo, minkštikliai, taukmedžių sviestas ir glicerinas. Sudėtyje yra saulėgrąžų sėklų aliejaus, vitamino E, keletas kitų kondicionuojančių medžiagų. Tarp sudėtinių dalių - 4 nedraugiški konservantai ir nemažai kvapą suteikiančių medžiagų. Kremas gali kimšti poras, dirginti ar erzinti jautrią odą, taip pat yra gana stipriai parfumuotas, todėl tiks ir patiks toli gražu ne visoms. 
                 L'Occitane Shea Light Comforting Cream - drėkinamojo veido kremas yra tirštos, kreminės konsistencijos, itin skalsus. Į veido odą susigeria vidutiniškai, palieka nedidelį lipnumo pojūtį  ant odos. Oda po kremo naudojimo jaučiasi padrėkinta. Veido kremas turi labai malonų, parfumuotą, malonų  kvapą, kuris jaučiasi kurį laiką kremą užtepus ant odos. Kvapas nėra pernelyg intensyvus ar erzinantis. Taukmedžių veido kremą naudojau vakarais, nes dienos metui šis produktas man pasirodė per sunkus. Mano veido oda - riebi, todėl dienos metui renkuosi lengvesnės konsistencijos, lengvai drėkinančias veido priežiūros priemones. Tačiau kaip naktinis kremas, man šis produktas tikrai pasiteisino, naudojau su malonumu. Kaip jau minėjau, mėginuko dydžio (8 ml.) kremo man užteko maždaug trims savaitėms. Produktas tikrai skalsus, reikia nedaug kremo padengti visai veido odai. Net ir lipnumo pojūtis jaučiamas kurį laiką po kremo užtepimo šį kartą manęs visai neerzino. O ir kvapas man labai patiko.
                L'Occitane Shea Light Comforting Cream - drėkinamojo veido kremas netiks ir nepatiks jei turite itin jautrią veido odą (gali erzinti kremo sudėtyje esantys kvapikliai) arba jeigu nemėgstate parfumuotų produktų. Nežinau ar kremas pasiteisintų itin riebią, jaunatvišką ar problemišką  veido odą turinčioms merginoms. Mano veido oda yra riebi, tačiau man jau virš trisdešimties, todėl nori nenori tenka rinktis daugiau maitinimo odai suteikiančius produktus.       
                      L'Occitane internetinėje parduotuvėje Shea Light Comforting Cream - drėkinamojo veido kremo atsiliepimai labai neblogi - 4,8 žvaigždutės iš penkių. Aš šį kremą įvertinčiau 4 žvaigždutėmis iš penkių (penktosios žvaigždutės neskiriu dėl kremo sudėties, galėtų būti kiek geresnė). 


               Kaip jau turbūt  supratote, L'Occitane Shea Light Comforting Cream - drėkinamasis veido kremas man patiko. Sunaudojau su malonumu ir mielai pirkčiau dar kartą. Jei ir Jums smalsu išmėginti, siūlyčiau įsigyti Travel Size dydžio produktą, pačioms išbandyti ir įvertinti ir tik tuomet pirkti pilno dydžio kremo pakuotę. Įsigyti galima realiose L'Occitane parduotuvėse arba internetinėje parduotuvėje. Veido kremo kaina siekia 28 eurus. 
               Mane dar labai vilioja „Aqua Réotier“ linijos produktai. Šios linijos produktų apžvalga ir nuomone būtinai pasidalinsiu ir su Jumis.
                 Kaip Jums  L'Occitane  kompanijos kosmetikos produktai? Ar patinka, gal turite savo favoritų, ką dar pasiūlytumėte išmėginti? Kaip visuomet, laukiu Jūsų nuomonių komentaruose.

                                                                          Dėkoju už skirtą laiką mano blogo skaitymui  :)


Nepamirškite užsukti į mano Instagram   paskyrą, kur dalinuosi 
įrašais apie kosmetiką ir ne tik. :)




Komentarai