COLOURPOP IT'S MY PLEASURE - akių šešėlių paletė


     Labas.

        Šiandien dalinuosi apžvalga apie ColourPop akių šešėlių paletę It's My Pleasure. Jau ne kartą šią paletę esu minėjusi ir gyrusi savo IG paskyroje. ColourPop šešėlių formulė man labai patinka: tiek SuperShock šešėliai, tiek įprasti šešėliai yra verti dėmesio: kokybiški, pigmentuoti,  didžiulis spalvų pasirinkimas, puiki formulė, o ir kaina nėra didelė. Vienintelis minusas, kad juos tenka siųstis iš Amerikos, todėl galimi muito mokesčiai.
           It's my pleasure yra taip vadinamų monochromatinių (vienos spalvos) akių šešėlių paletė. ColourPop suteikia galimybę įsigyti ne tik šią, violetinės, purpurinės spalvos akių šešėlių paletę, bet ir rožinės (Ooh La La) ir netgi žalios (Just My Luck). Kompanija mane žavi tuo, jog ji prekiauja ne tik kokybiška kosmetika už labai prieinamą kainą, bet ir girdi savo pirkėjų atsiliepimus ir į juos reaguoja. Taip buvo išleista žalių akių šešėlių paletė Just My Luck. Belieka tik laukti, kol ColourPop suteiks galimybę įsigyti mėlynų atspalvių akių šešėlius, juk mėlynos spalvos akių šešėliai dabar yra ant bangos.
        Žinoma, spalvoti akių šešėliai skirti toli gražu ne kasdienai (nebent mėgstate išsiskirti iš minios), tačiau įsigyti vos už 12 dolerių geros kokybės, norimo atspalvio įdomių, spalvotų šešėlių yra visai verta. Juolab, kad ateina vasara, kuomet ir norisi spalvų ne tik gamtoje, bet ir makiaže.


ColourPop It's My Pleasure paletė  atkeliauja violetinės spalvos, ryškiame įpakavime, su kiek šviesesnio atspalvio užrašais.




            Viršutinėje popierinio įpakavimo dalyje - ColourPop logotipas ir šešėlių paletės pavadinimas. Nugarinėje įpakavimo dalyje - surašyti visi akių šešėlių pavadinimai.



              Galiu pagirti ColourPop kompaniją. Jų siuntiniai visuomet būna puikiai supakuoti, prekės saugiai suvyniotos burbuliniuose maišeliuose. Ne išimtis buvo ir šis mano siuntinys: netgi vidinėje šešėlių paletėje buvo įdėtas minkštas, apsauginis popierius, todėl šie šešėliai atkeliavo saugiai, nebuvo nubyrėję ar kitaip sugadinti.



                     Vidinė šešėlių paletė tokios pat violetinės  spalvos, tvirtame, plastikiniame įpakavime. Kaip jau esu minėjusi savo ankstesniuose įrašuose, man daug labiau patinka kartoninės ColourPop akių šešėlių pakuotės: nors jos ir neturi veidrodžio, tačiau yra lengvesnės ir kompaktiškesnės, kažkaip ir žiūrisi ir jaučiasi maloniau.



                      Nugarinėje paletės įpakavimo dalyje yra nurodyti šešėlių spalvų pavadinimai. 



                                                                Šešėliai pagaminti JAV. 
                                                Kosmetika yra veganiška, netestuota ant gyvūnų.



                               Nei ant pačios dėžutės, nei ant paletės nėra įdėtos informacijos apie šešėlių sudėtį. ColourPop puslapyje pateikiama kiekvieno šešėlio sudėtis atskirai (nuoroda čia ).

 Sudėtis

      KITTENFISH


Synthetic Fluorphlogopite, Talc, Boron Nitride, Zinc Stearate, Lauroyl Lysine, Magnesium Stearate, Dimethicone, Caprylic/Capric Triglyceride, Silica, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Dimethiconol, Ethylhexylglycerin, Hexylene Glycol, Blue 1 Lake (CI 42090), Iron Oxides (CI 77492), Manganese Violet (CI 77742), Mica (CI 77019), Red 28 Lake (CI 45410), Titanium Dioxide (CI 77891).      *Not intended for use in the immediate eye area.


DO OR DOUGH: 
Calcium Sodium Borosilicate, Dimethicone, Synthetic Fluorphlogopite, Silica, Calcium Aluminum Borosilicate, Magnesium Myristate, Lauroyl Lysine, Tin Oxide, Boron Nitride, Dimethiconol, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Hexylene Glycol, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491), Manganese Violet (CI 77742), Titanium Dioxide (CI 77891).
PRETTY CRUEL:
 Synthetic Fluorphlogopite, Talc, Boron Nitride, Lauroyl Lysine, Magnesium Stearate, Zinc Stearate, Caprylic/Capric Triglyceride, Dimethicone, Silica, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Dimethiconol, Ethylhexylglycerin, Hexylene Glycol, Tin Oxide, Blue 1 Lake (CI 42090), Iron Oxides (CI 77491, CI 77499), Manganese Violet (CI 77742), Mica (CI 77019), Red 40 Lake (CI 16035), Titanium Dioxide (CI 77891).
BARE MINIMUM:
 Synthetic Fluorphlogopite, Dimethicone, Calcium Sodium Borosilicate, Magnesium Myristate, Silica, Lauroyl Lysine, Boron Nitride, Tin Oxide, Dimethiconol, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Hexylene Glycol, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491), Manganese Violet (CI 77742), Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891).
EARTHSHINE
Calcium Sodium Borosilicate, Dimethicone, Silica, Calcium Aluminum Borosilicate, Magnesium Myristate, Lauroyl Lysine, Boron Nitride, Dimethiconol, Phenoxyethanol, Tin Oxide, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Hexylene Glycol, Iron Oxides (CI 77491), Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891).
CHICK LIT:
 Aluminum Calcium Sodium Silicate, Synthetic Fluorphlogopite, Dimethicone, Magnesium Myristate, Lauroyl Lysine, Boron Nitride, Dimethiconol, Tin Oxide, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Hexylene Glycol, Ferric Ammonium Ferrocyanide (CI 77510), Ferric Ferrocyanide (CI 77510), Iron Oxides (CI 77491, CI 77499), Manganese Violet (CI 77742), Mica (CI 77019), Red 7 Lake (CI 15850), Red 28 (CI 45410), Titanium Dioxide (CI 77891).    
 *Not intended for use in the immediate eye area.
MR. SANDMAN:
 Calcium Sodium Borosilicate, Dimethicone, Silica, Synthetic Fluorphlogopite, Lauroyl Lysine, Polyethylene, Magnesium Myristate, Boron Nitride, Dimethiconol, Phenoxyethanol, PTFE, Caprylyl Glycol, Tin Oxide, Ethylhexylglycerin, Hexylene Glycol, Iron Oxides (CI 77491), Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891).
FAN FICTION:
 Synthetic Fluorphlogopite, Boron Nitride, Zinc Stearate, Talc, Lauroyl Lysine, Magnesium Stearate, Dimethicone, Caprylic/Capric Triglyceride, Silica, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Dimethiconol, Ethylhexylglycerin, Hexylene Glycol, Carmine (CI 75470), Manganese Violet (CI 77742), Mica (CI 77019), Titanium Dioxide (CI 77891), Ultramarines (CI 77007).
SLEEPER
Boron Nitride, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Zinc Stearate, Dimethicone, Phenoxyethanol, Lauroyl Lysine, Caprylyl Glycol, Dimethiconol, Ethylhexylglycerin, Hexylene Glycol, Blue 1 Lake (CI 42090), Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77499), Mica (CI 77019), Red 7 Lake (CI 15850).      
*Not intended for use in the immediate eye area.

(žalia spalva -  saugus ingredientas, oranžinė spalva - vidutinio saugumo ingredientas,  raudona spalva - pavojingas ingredientas). 


(Rėmiausi informacija, pateikta   KosmetikosDNR  tinklapyje).

               Šešėlių sudėtis vidutiniška. Matinių šešėlių sudėtinės dalys skiriasi nuo blizgių. Sudėtyje yra talko, silikonų, klampumo reguliavimo medžiagų. Visuose šešėliuose yra konservantas fenoksietanolis. Mr. Sandman šešėlio sudėtis skiriasi nuo kitų: čia tarp sudėtinių dalių yra polietilenas ir teflonas, du vidutinio saugumo ingredientai.
            Prie trijų akių šešėlių yra nurodyta, jog jie nėra skirti naudoti zonai apie akis. Tarp šių šešėlių sudėtinių dalių yra raudono kosmetinio dažiklio, šie šešėliai yra pigmentai, todėl jie lyg ir neturėtų būti naudojami akių zonoje. Galbūt gali sukelti alerginę reakciją, todėl gamintojas privalo nurodyti, kad šių šešėlių sudėtyje yra tokio tipo medžiagų. Šešėliai pigmentai man nėra sukėlę jokios alerginės reakcijos, vienintelis pastebėjimas, kad jie gali dažyti odą. Tačiau aš visuomet, prieš dengdama šešėlius, naudoju akių šešėlių bazę ir maskuoklį, todėl šešėliai pigmentai nepalieka pėdsako ant akių vokų.
             Trumpą mokomąjį filmuką apie raudonus akių šešėlius - pigmentus galite pasižiūrėti Makeup Geek įkūrėjos Marlenos Stell youtube kanale

      It's My Pleasure   šešėlių paletėje yra 9 spalvos: 4 matinio užbaigimo, 5 blizgaus metallic tipo.  Vienas šešėlis -  1 g. Palyginimui, vienas įprastas vienetinis ColourPop šešėlis 1,10 g., Dream St. šešėliai - 0,85 g.


        

        Toliau pati įdomiausia dalis: swatchai. Spalvas matysite išdėstytas pagal jų formulę: atskirai matinius ir blizgius akių šešėlius. Šepetėliui valyti naudojau Color Cleaner kempinėlę.


Matinio užbaigimo akių šešėliai

  • Kittenfish - matinio užbaigimo, šviesi violetinė, levandų spalva; 
  • Fan fiction - matinio užbaigimo, tamsiai rožinė spalva
  • Sleeper - matinio užbaigimo, tamsi, burgundiška, slyvinė spalva;

  • Pretty cruel - matinio užbaigimo, rusva spalva su daugybe mažų auksinių blizgučių.

       

  Iš karto galiu prisipažinti, kad šioje It's my pleasure paletėje esantys matinio užbaigimo šešėliai man nepatinka. Kiek teko skaityti, violetinio atspalvio šešėlius nėra lengva pagaminti, ypač matines spalvas. Matinės spalvos dengiasi nevienodai (patchy), sunkiai sklaidosi, reikia įdėti nemažai pastangų, kad spalvos dengtųsi tolygiai ir atrodytų gražiai. Sleeper - graži, burgundiška spalva, tačiau ją tikrai nėra lengva sklaidyti. Mažiausia įspūdį iš visų paletėje esančių šešėlių man paliko Pretty cruel - šešėlis matinio užbaigimo, su daugybe mažų blizgučių. Iš esmės tai matinio užbaigimo šešėlis, o tie mažyčiai blizgučiai tik pribyra visur po akimis ir ant veido, yra smulkūs, juos sunku nuvalyti. Šią spalvą bandžiau vos porą kartų, ir vargu ar daugiau naudosiu.


Blizgūs akių šešėliai 
  • Do or Dough  - metališka, blizgi, levandų spalva su duochrome tipo melsvų atspalvių blizgučiais;
  • Bare minimum - metališki, itin kreminė ir pigmentuota, taip pat įdomaus atspalvio, slyvinė ir violetinė spalva;
  • Earthshine duochrome tipo, itin minkštas, blizgus ir kreminis akių šešėlis, savyje turintis daugybę duochrome tipo, mažų blizgučių. Šis šešėlis man pats gražiausias visoje paletėje. Jis neturi tiek daug pigmento ir labiausiai pasiteisina naudojamas kaip toperis, ant kito šešėlio. Jis pakeičia apačioje esančio šešėlio spalvą. Pati formulė itin minkšta, todėl Eartshine geriausia naudoti su akių šešėliu pagrindu (glitter glue), skirtu blizgučiams. 
  • Chick lit - metališki, blizgi, ametisto, tikra violetinė spalva. Šis šešėlis nėra toks minkštas ir kreminis, geriausiai dengiasi su pirštu, spalva dengiasi palaipsniui, galima sluoksniuoti iki norimo intensyvumo.
  • Mr. Sandman - itin minkštas, blizgus ir kreminis, įdomaus, švelniai rožinio su sidabriniu atspalviu akių šešėlis. 

         Visos blizgios spalvos (išskyrus Chick lit) labai minkštos ir kreminės, savyje turi daugybę mažų blizgučių, geriau dengiasi tiesiog su pirštu arba šlapiu šepetėliu. Šie šešėliai yra linkę byrėti (ypač juose esantys blizgučiai), todėl su jais geriausiai naudoti akių šešėlių pagrindą, skirtą blizgučiams.

 Taip šešėliai atrodo po swatchų. Kaip matote, šie šešėliai tikrai linkę byrėti. Žinoma, prieš dedant spalvą ant akių, reikia nepamiršti nukratyti perteklių nuo šepetėlio. Ir darantis ryškesnį akių makiažą pirmiausia reikėtų dažyti akis, tik tada veidą. 


          It's my pleasure paletėje esančios blizgios spalvos - įdomių, violetinių atspalvių. Pačios paletės struktūra man šiek tiek primena ABH Norvina paletę, tie patys dominuojantys violetiniai ir rožiniai atspalviai. Net ir blizgių šešėlių formulė man atrodo panaši. Iš tiesų, ColourPop mane stebina, kaip už tokią prieinamą kainą suteikia galimybę įsigyti tokios geros kokybės akių šešėlių.
          Kaip jau minėjau, It's my pleasure paletėje esantys matiniai šešėliai man nepatinka, todėl šią paletę dažnai naudoju kartu su ABH Norvina paletėje esančiais matiniais šešėliais (su ABH matiniais šešėliais vienas malonumas dirbti).
         


    ColourPop It's my pleasure blizgių šešėlių formulei ir kokybei priekaištų tikrai neturiu. Šiuos šešėlius   galima sluoksniuoti iki norimo intensyvumo, jie minkšti ir kreminiai, pilni smulčių, mažų, įvairių atspalvių blizgučių, labai gražiai atrodo prie dirbtinio apšvietimo ar saulės šviesoje. Taip, jie yra linkę byrėti, tačiau byrėjimas man visai netrukdo, kai formulė tokia minkšta.  Matiniai akių šešėliai man tokio gero įspūdžio nepaliko. Tačiau vis tik manau, kad vien blizgūs šešėliai yra verti 12 dolerių kainos.




             Jei jums patinka violetinio atspalvio akių šešėliai ar tiesiog norite pasižaisti su spalvomis,   ColourPop It's my pleasure akių šešėlius galiu drąsiai rekomenduoti. Blizgios spalvos šioje paletėje yra tikrai vertos dėmesio, atspalviai iš tiesų yra unikalūs ir nedažnai sutinkami kitose akių šešėlių paletėje, o ir kaina nėra didelė.

                 
            ColourPop It's my pleasure šešėlius vertinu gerai. Paletės kaina, tiesiog juokinga - vos 12 dolerių, todėl tai tikrai puikus kainos ir kokybės santykis. Įsigyti galima čia


Dėkoju už skirtą laiką mano blogo skaitymui.

Saulėtos ir gražios dienos :) 




Kviečiu užsukti į savo Instagram paskyrą, kur dalinuosi  įrašais  apie kosmetiką, ir ne tik. 




Komentarai