PHYSICIANS FORMULA THE HEALTHY FOUNDATION - makiažo pagrindas


         Labas.

        Vėl grįžtu prie kosmetikos apžvalgų. Šiandien noriu su Jumis dalintis atradimais. Visada smagu džiaugtis gerais dalykais, net jeigu tie dalykai yra tik gera kosmetika. O juk geras makiažo pagrindas turbūt esminis dalykas makiaže. Paprastai kiekvienai dienai makiažo pagrindų aš nesirenku, gerokai dažniau naudoju BB ar CC kremus. Mylimiausias BB kremas, kurį kartojau ne vieną kartą ir tikrai kartosiu ateityje - Maybelline Dream Matte (pilną apžvalgą galite rasti čia). Tačiau susigundžiau vienos iš grožio blogerių (galite užsukti į Andrea Matillano youtube kanalą, šios merginos apžvalgos man labai patinka) rekomendacijomis ir Eurokos el. parduotuvėje įsigijau Physicians Formula The Healthy Fountadion - "Sveiką" makiažo pagrindą. Ir, tiesą pasakius, likau labai nustebinta.


        Physicians Formula produktai išsisikiria iš kitų kompanijų tuo, kad jie tinka net ir ypač jautrios odos ar akių savininkėms. Man patinka kompanijos produktų dizainas: kosmetika atkeliauja išskirtiniuose, kitokiuose įpakavimuose. The Healthy Fountadion makiažo pagrindas atkeliavo paprastai, be jokios išsorinės pakuotės, dangtelis buvo tiesiog užklijuotas lipduku. Informacijos apie patį produktą ant pakuotės labai nedaug. Todėl žiūrim kartu, ką apie produktą rašo Eurokos internetinė parduotuvė: 
                  
PHYSICIANS FORMULA THE HEALTHY FOUNDATION SPF 20

makiažo pagrindas skirtas visų tipų odai puoselėti.


Makiažo pagrindas drėkina ir atgaivina odą, suteikia švelnumo, natūralaus spindesio. Jis suvienodina odos atspalvį, leidžia odai kvėpuoti, lengvai ir tolygiai dengia odą. Priemonė apsaugo nuo neigiamo saulės poveikio (SPF 20).
Sudėtyje yra
Vitaminų, antioksidantų.
Naudojimas
Prieš naudojimą buteliuką gerai sukratykite. Tepkite švarią odą prieš išėjimą į lauką, prieš saulės vonias.                   

         The Healthy Fountadion makiažo pagrindo pažadai nemaži. Produktas turėtų drėkinti odą, suteikti švelnumo ir natūralaus spindesio, suvienodinti veido odos atspalvį. Džiugu, kad makiažo pagrindas turi apsaugą nuo neigiamo saulės poveikio -  SPF 20.
             Oficialiame Physicians Formula puslapyje rašoma, kad The Healthy makiažo pagrindas yra lengvo - vidutinio maskavimo, ilgai išliekantis, lengvas, neapsunkinantis odos, leidžiantis odai kvėpuoti, suteikiantis natūralų, švytinčios odos efektą (satininio užbaigimo). Makiažo pagrindas tinka visiems odos tipams, turi odą drėkinančių, šviesinančių ingredientų, hialurono rūgšties, vitaminų A, C ir E. Aktyvūs ingredientai: afrikinio karpainio kauliukų aliejus, hialurono rūgštis, vitaminai A, C ir E, antioksidantai ir apsauga nuo saulės (SPF 20). 
         The Healthy makiažo pagrindas yra hipoalerginis, be kvapiklių, parabenų, gliuteno, kliniškai patvirtintas, netestuotas ant gyvūnų ir veganiškas.


                 Produktas atkeliauja sunkiame, stikliniame įpakavime, su atsukamu kamšteliu. Produkto pakuotė itin kokybiška, pagaminta iš stiklo, sunki, primena High-End Makeup įpakavimus. Tai kartu ir pliusas, ir minusas. Pliusas tame, kad pakuotė kokybiška, gražiai atrodo. Minusas - tikrai nepatogi keliaujant, stiklinė pakuotė gali sudužti. Makiažo pagrindo kiekis standartinis - 30 ml., produktas pagamintas JAV,  galioja 12 mėnesių nuo atidarymo.

                  Makiažo pagrindas yra su atsukamu kamšteliu ir labai gaila, nes jis neturi dozatoriaus. Vietoj jo - aplikatorius, būdingas daugeliui maskuoklių, tik gerokai didesnis. Man gerokai labiau patinka makiažo pagrindų pakuotės, kurios turi dozatorius. Taip paprasčiau produktą naudoti, jame nesikaupia bakterijos. Dar vienas minusas, kad buteliuko kaklelis, kaip matote nuotraukose, taip pat pasidengia pačiu produktu, taip pakuotė šiek tiek purvinasi, reikia valyti. Jeigu šis produktas turėtų dozatorių - būtų idealu. Aš sunaudojau apie pusę makiažo pagrindo. Ir man labai įdomu, kaip bus įmanoma pasiekti patį produktą, kai jo liks tik ant paties dugno. Galutine nuomone būtinai pasidalinsiu su Jumis savo pabaigtukų įraše. 
                 Labai įdomu pasižiūrėti į sudėtį. Tiesą pasakius, prieš pirkdama šį produktą į sudėtines dalis dėmesio neatkreipiau. Turėjau didelių lūkesčių, kad ji nebus bloga, nes kaip jau minėjau, Physicians Formula akcentuoja, kad jų produktai tinka net ir ypač jautriai odai. 
            
        Sudėtis. Makiažo pagrindą sudaro vanduo. Antroji sudėtinė dalis - silikono pagrindo medžiaga, trečioji - minkštiklis drėkiklis, gali erzinti odą. Ketvirtasis ingredientas - minkštiklis, tirpiklis, kvapiklis. Penktoji sudėtinė dalis - drėkiklis, tirpiklis, gali erzinti odą ar kimšti poras, šeštoji - rišiklis, emulsiklis. Sudėtyje dar yra drėkiklių, klampumo reguliavimo medžiagų, emulsiklių, odą kondicionuojančių medžiagų, saulėgrąžų sėklų aliejaus, afrikinio karpainio kauliukų aliejaus, konservanto fenoksietanolio, minkštiklių, Evodia Rutaecarpa vaisių ekstrakto, minkštiklių, rišiklių, antioksidantų, vitamino E, absorbentų, vitamino A, rožinės radiolos šaknies ekstrakto, hialurono rūgšties, konservantų, kvapniųjų rozmarinų lapų ekstraktų, antioksidantų, pigmentų, UV absorbentų. 

 Water/Eau, Cyclopentasiloxane, PEG-10 Dimethicone, Isododecane, Butylene Glycol, Acrylates/Polytrimethylsiloxymethacrylate Copolymer, Propanediol, Cyclohexasiloxane, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Isodecyl Neopentanoate, Polymethylsilsesquioxane, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Disteardimonium Hectorite, Magnesium Sulfate, Schinziophyton Rautanenii (Mongongo) Kernel Oil, Phenoxyethanol, Disodium Stearoyl Glutamate, Caprylyl Glycol, Ethylene Brassylate, Dimethicone/Bis-Isobutyl PPG-20 Crosspolymer, Silica, Sorbitan Sesquioleate, Evodia Rutaecarpa (Wu-Zhu-Yu) Fruit Extract, Ethylhexylglycerin, Hexylene Glycol, Cellulose Gum, Tetrahexyldecyl Ascorbate, Tocopheryl Acetate, Aluminum Hydroxide, Retinyl Palmitate, Rhodiola Rosea Root Extract, Sodium Hyaluronate, BHT, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Tocopherol, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891)."

(Rėmiausi informacija, pateikta   KosmetikosDNR  tinklapyje).

Makiažo pagrindo sudėtis vidutiniška. Pagrindą sudaro vanduo ir silikono pagrindo medžiagos, minkštikliai ir drėkikliai. Yra keletas jautrią odą galinčių dirginti ar erzinti medžiagų bei galinčių poras kimšti medžiagų. Sudėtyje yra egzotinių augalų ekstraktų, tokių kaip afrikinio karpainio kauliukų aliejus, dar vieno augalo, kurio lietuviško pavadinimo neradau (net ir kosmetikos DNR verčia su lotynišku augalo pavadinimu), rožinės radiolos ekstrakto, taip pat saulėgrąžų sėklų aliejaus, vitaminų E, C ir A, antioksidantų, hialurono rūgšties. Labai gaila, kad tarp sudėtinių dalių vis tik radau ir žymųjį konservantą fenoksietanolį, jei ne šis ingredientas, iš tiesų, makiažo pagrindo sudėtis būtų labai nebloga. 


            Oficialiame Physicians Formula puslapyje The Healthy Fountadion makiažo pagrindą galima rinktis pagal odos atspalvį (šviesus, vidutinis, tamsus ir labai tamsus) ir potonį (šalto, šilto arba neutralaus). Spalvų pasirinkimas iš 16 atspalvių.

The Healthy Foundation SPF 20

        Tuo tarpu Eurokos el. parduotuvėje produktą galima rinktis vos iš 5 atspalvių:

  • LC1 - Light Cool;
  • LN3 - Light Neutral;
  • MN3 - Medium Neutral;
  • MW2 - Medium Warm;
  • DN3 - Dark Neutral.
              Labai gaila, kad atspalvių pasirinkimas toks mažas. Žinoma, tamsesnės spalvos Lietuvoje gal ir nėra aktualios, tačiau vis tik norėtųsi didesnio atspalvių pasirinkimo. Nežinau kaip su spalvų pasirinkimu įprastose Eurokos parduotuvėse, nes man arčiausiai namų esančioje Eurokos parduotuvėje Physicians Formula stendo visai nėra. Prašyčiau Eurokos, padidinkite spalvų pasirinkimą el. parduotuvėje. Aš išsirinkau atspalvį LC1 (šviesų, skirtą šaltajam odos potoniui) ir jis šiuo šaltuoju sezonu man tinka idealiai. Tačiau vasarai ši spalva man tikrai bus per šviesi, todėl reikėtų rinktis MC1, tačiau tokios spalvos makiažo pagrindo prekyboje nėra. 

                  The Healthy Fountadion makiažo pagrindas (spalva LC1) yra pakankamai skystos konsistencijos, kreminės tekstūros, lengvo - vidutinio maskavimo, nors galima ir sluoksniuoti. Tačiau šis makiažo pagrindas tikrai nėra Full Coverage ir didelių odos trūkumų nepaslėps. Todėl jei nemėgstate lengvo maskavimo, natūraliai atrodančių makiažo pagrindų, šis produktas Jums netiks.  Priemonė lengvai pasiskirsto ant odos, tarsi susigeria į ją. Galima dengti šepetėliu, kempinėle, o man pats paprasčiausias, greičiausiais būdas - tiesiog pirštais išsklaidyti produktą ant veido odos. Makiažo pagrindas nėra matinis, nėra ir švytintis, kaip rašo oficialiame puslapyje - satininio užbaigimo, suteikia odai lengvo, sveiko švytėjimo.
                
              Aš esu riebios veido odos savininkė. Tačiau paskutiniu metu mano oda atrodo išblyškusi, pavargusi, turiu keletą pasausėjusių vietų. Todėl matinių makiažo pagrindų šiuo metu nesirenku ir nenaudoju. Labai keista, tačiau šis produktas man tiko ir patiko. Žinoma, šį makiažo pagrindą, kaip ir visus kitus, aš būtinai tvirtinu biria pudra, kad išsilaikytų bent kiek ilgėliau. Tačiau net ir taip naudojant produktą  - rezultatas man labai patinka. The Healthy Fountadion makiažo pagrindas gražiai suvienodina veido odos atspalvį, šiek tiek pamaskuoja, oda atrodo natūrali ir neapsunkinta. Produktas nedirgina odos, nekemša porų, lengva ir paprasta naudoti. Manau, kad priemonė tikrai pasiteisintų  normalią odą turinčioms merginoms, galbūt net ir sausą odą turinčioms. 
          Žinoma, norėtųsi ilgesnio produkto išsilaikymo. Po 4 valandų mano oda tikrai blizga, todėl tenka naudoti riebalus sugeriančias servetėles. Tačiau taip būna beveik su vosomis mano turimomis pudromis. Tačiau naudodama šį produktą labai džiaugiuosi, kaip gražiai ir švytinčiai  atrodo mano oda. 
        The Healthy Fountadion makiažo pagrindą naudoju kiekvieną dieną jau maždaug apie mėnesį, produktas man tinka ir patinka, net ir senasis mano numylėtasis Maybelline BB kremas dulka lentynoje nenaudojamas. Kaip jau minėjau, jeigu tikitės didesnio maskavimo ar itin matinio užbaigimo, šis produktas Jums netiks ir nepatiks.


             Šios priemonės minusas man yra pakuotė, tačiau pati makiažo pagrindo formulė man patinka, todėl net prie aplikatoriaus jau pripratau. Tiesa, pamiršau paminėti, kad makiažo pagrindas turi kvapą. Nėra toks cheminis kvapas kaip pavyzdžiui Wet n Wild Photo Focus, tačiau turi jaučiamą gėlių kvapą, kuris iš pat pradžių kiek  erzino, tačiau jau turbūt prie kvapo įpratau.                   


                 Physicians Formula  The Healthy makiažo pagrindą tikrai kartosiu vėl. Produktas mane nustebino, jį naudoju kiekvieną dieną ir džiaugiuosi, kaip gražiai atrodo mano veido  oda. Norėtųsi, kad spalvų pasirinkimas būtų didesnis. LC1 atspalvis šviesus, todėl jei esate šviesios odos su šaltesniu potoniu, galiu rekomenduoti būtent šį atspalvį.
              Physicians Formula makiažo pagrindą  galima rasti kai kuriose Eurokos parduotuvėse ir Eurokos internetinėje parduotuvėje, čia jo kaina siekia 15,90 euro. Jei susidomėjote, siūlyčiau palaukti nuolaidų, sutaupyti ir įsigyti pigiau. 

                    Man dar smalsu būtų išbandyti Physicians Formula SpothLight Illuminating makiažo bazę. Tik nežinau, kaip tokio tipo produktas susidraugautų su riebia veido oda, kuri ir taip linkusi blizgėti. Gal bandėte šį produktą? Pasidalinkite įspūdžiais.  

                    Tikiuosi, kad Eurokos sulauksime prekyboje ir naujųjų akių šešėlių palečių -Physicians Formula  Butter Murumuru. 


         Murumuru Butter Eyeshadow Palette

 Dėkoju už skirtą laiką mano blogo skaitymui.


Saulėtos ir gražios dienos :)

Komentarai