SUKIN Sensitive Night Cream - raminamasis naktinis veido kremas


           Labas.

          Šiandien noriu su Jumis pasidalinti atradimu, kurį naudoju su didžiuliu malonumu ir negaliu atsidžiaugti. O juk gerais dalykais reikia dalintis. Taigi šiandien savo bloge apžvelgsiu Sukin Sensitive Calming Night Cream - raminamąjį naktinį veido kremą.
          Savo apžvalgose esu minėjusi, kad šiemet noriu išbandyti daugiau natūralesnės sudėties produktų, ypač veido odos priežiūros priemonių. Besižvalgydama po Lookfantastic puslapį, atradau  Sukin kompanijos produktus. Prekės ženklas man visai nematytas, užsukau į kompanijos puslapį. Pasirodo, Sukin yra australietiška kompanija, prekiaujanti natūralios kosmetikos produktais: veido odos, plaukų ir kūno priežiūros priemonėmis.


            Sukin oficialiame puslapyje  galima rasti nemažai informacijos apie kompaniją.   Nurodyta, jog Sukin atsižvelgia į tai, kokius produktus ir iš kokių sudėtinių dalių jie gamina, atsisakydami įvairiausių pridėtinių priedų. Kompanijos produktuose nerasime:
  • No Petrolatum/ Mineral Oils - jokių mineralinių aliejų. Produktuose naudojami tik natūralios kilmės sezamų, avokadų, jojobos, rožių, sviestmedžio ir kakavos sviestai.
  • No Synthetic Fragrances - jokių sintetinių kvėpiklių. Naudojami tik natūralios kilmės kvapai ir eteriniai aliejai.
  • No Animal Derivatives - jokių gyvulinės kilmės produktų. Kompanijos produktai yra veganiški, todėl produktuose nenaudojami jokie gyvulinės kilmės ingredientai. Vietoj kolageno, lanolino ir bičių vaško naudojami augaliniai vaškai, tokie kaip karnaubos ar karpažolės.
  • No Artifical Colours - jokių dirbtinių spalvų. Produktai neturi pridėtinių spalvų, todėl yra arba bespalviai, arba naudojami tik natūralios kilmės dažikliai.
  • No Harsh Dedergents - jokių stiprių valiklių. Naudojamos tik švelnios valančios medžiagos, tokios kaip decilgliukozidas ar kiti natūralios kilmės valikliai.
  • No Propylene Glycol - jokio propileno glikolio. Tai sintetinė medžiaga, gaunama iš naftos.
  • No MEA/ DEA/ TEA - jokių MEA, DEA ir TEA turinčių medžiagų, kurios yra priskiriamos prie kancerogeninių.
  • No Phtalates - jokių ftalatų.
  • No Triclosan - jokio triklozano, kuris yra pavojingas konservantas, antibakterinė medžiaga.
  • No Sulphates - jokių sulfatų, kurie gali dirginti odą ir akis, vietoj jų naudojami natūralios kilmės augaliniai valikliai.
  • No Parabens -  jokių parabenų, kurie plačiai kosmetikoje naudojami kaip konservantai.
  • No Silicones - jokių silikonų, kurie yra gaminami iš neatsinaujinančių šaltinių. Jie keičiami natūraliai ekstraktais ar aliejais.
  • No EDTA - jokių EDTA, kuris naudojamas produktų galiojimo laikui pratęsti. Vietoj jo prduktuose naudojami natūralios kilmės, tokie, kaip pavyzdžiui, vitaminas E.


              Sukin produktai gaminami Australijoje, iš natūralių ingredientų, veganiški, be GMO, sulfatų ar parabenų, netestuoti ant gyvūnų. Skamba labai džiuginančiai.

               Norėjau įsigyti iš išbandyti būtent naktinį drėkinamąjį kremą. Lookfantastic puslapyje naktinį veido kremą galima buvo rinktis iš keleto rūšių, mane labiausiai sudomino naktinis raminamasis veido kremas. 


                   Veido kremas atkeliavo saugiai supakuotas į burbulinį maišelį, tačiau buvo be dėžutės. Produkto pakuotė pagaminta iš storoko stiklo, tvirta ir sunki, su užsukamu dangteliu viršuje. Kiekis didelis - 120 ml., kai paprastai veido kremai būna 50 ml. pakuotėse, tai šio kremo beveik dvigubai daugiau nei įprasta. Galiojimo laikas trumpas, tik 6 mėnesiai nuo pakuotės atidarymo, produktas pagamintas Australijoje. 


              Pakuotė paprasta, stiklinė ir sunki, todėl nedraugiška keliaujant. Tačiau kiekis tikrai didelis - 120 ml., o ir sunaudoti reikia per 6 mėnesius. Ant kremo įpakavimo nurodyta, jog produktas savo sudėtyje neturi sintetinių kvapiklių, gyvūninės kilmės produktų, stiprių valiklių, propileno glikolio, pridėtinių spalvų, mineralinio aliejaus ir kitų nedraugiškų medžiagų. 


                       Oficialiame Sukin puslapyje pateikiamas trumpas kremo aprašymas. Nurodyta, kad naktinis raminamasis kremas savo sudėtyje turi erškėčių, vaistinių agurklių ir nakvišų aliejų, kurie padeda pagerinti odos būklę ir jos tekstūrą. Agurkų ir ramunėlių ekstraktai ramina veido odą, padeda sumažinti paraudimus, drėkina. Naktinis veido kremas drėkina, maitina ir raminą veido odą. Skirtas jautriai, normaliai veido odai.


                     Kremas atrodo įprastai. Buvo užklijuotas plastikiniu dangteliu. Įdomu pasižiūrėti į produkto sudėtį, ar tikrai ji tokia natūrali ir gera?

       Sudėtis. Veido kremo sudėtis nurodyta ant įpakavimo. Priemonės   pagrindą sudaro vanduo. Antroji sudėtinė dalis - tikrojo alavijo lapų sultys, trečioji - indinių sezamų aliejus (gali kimšti poras). Ketvirtasis ingredientas - minkštiklis, emulsiklis, klampumo reguliavimo medžiaga, gali kimšti poras ir erzinti jautrią odą. Penktoji sudėtinė dalis - riebusis alkoholis, minkštiklis, emulsiklis, taip pat gali kimšti poras ir erzinti jautrią odą, šeštoji - glicerinas.  Sudėtyje yra emulsiklių, paprastųjų erškėčių vaisių aliejaus, tikrojo kakavmedžio sėklų, taukmedžio sviestų, kininių simondsijų sėklų aliejaus, vitamino E, avokadų aliejaus, paprastųjų kviečių gemalų aliejaus, dvimečių nakvišų aliejaus, vaistinės agurklės aliejaus, paprastojo agurko ekstrakto, vaistinių ramunėlių ekstrakto, dirvinių asiūklių ekstrakto, didžiųjų varnalėšų ekstrakto, didžiųjų dilgėlių ekstrakto, konservanto fenoksietanolio, benzilo alkoholio, kvapą suteikiančių medžiagų.


Water (Aqua), Aloe Barbadensis Leaf Juice, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Glycerin, Ceteareth-20, Rosa Canina Fruit Oil (Rose Hip), Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Tocopherol (Vitamin E), Persea Gratissima (Avocado) Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Borago Officinalis (Borage) Seed Oil, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract (Chamomile), Equisetum Arvense Extract (Horsetail), Arctium Lappa Extract (Burdock), Urtica Dioica (Nettle) Extract, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Vanillin, Vanilla Planifolia Fruit Extract.

(Rėmiausi informacija, pateikta   KosmetikosDNR  tinklapyje).

         Veido kremo sudėtis nebloga. Kremo pagrindą sudaro vanduo, tikrojo alavijo sultys ir sezamų aliejus. Sekantys du ingredientai - riebieji alkoholiai (gali kimšti poras ar dirginti jautrią odą). Tarp sudėtinių dalių yra gausų įvairiausių augalų aliejų ir ekstraktų, kurie turi raminantį ir priežuždegiminį poveikį, vitamino E, antioksidantų. Sudėtinių dalių pabaigoje - du pavojingi konservantai ir kvapą suteikiančios medžiagos .
           Džiugu, kad tarp sudėtinių dalių tikrai neradau jokių gyvulinės kilmės produktų, silikonų,  sintetinių kvapų ir parabenų. Labai gaila, kad tarp sudėtinių dalių yra du pavojingi, labai dažnai sutinkami konservantai. Jie pačioje sudėtinių dalių aprašymo pabaigoje, todėl tikėtina, kad kiekis nebus didelis.


                  Yra paplitusi tokia nuomonė, kad imti kremą pirštais nehigieniška, taip produkte gali atsirasti bakterijų. Iš dalies tai gali būti tiesa, tačiau aš visuomet kremą tepuosi tik švariomis rankomis. Taip pat naudoju plastikinę mentelę, galbūt ne tiek tos higienos, daugiau patogumo sumetimais. Todėl tokia pakuotė manęs neerzina. Žinoma, kai produktas turi dozatorių, naudoti jį gerokai paprasčiau.
                   Kremas yra tirštos konsistencijos, riebokas. Reikia nedidelio kiekio, lengvai pasiskirsto ant odos, susigeria vidutiniškai. palieka nedidelį plėvelės pojūtį ant odos. Jaučiasi drėkinantis, raminantis pojūtis. Produktas turi įdomų kvapą, galbūt kvepia kažkokiomis žolelėmis. Užtepus kremą ant odos, jaučiasi labai švelnus ir lengvas vanilės kvapas.

                     Veido kremas savo sudėtyje turi medžiagų, kurios gali kimšti poras. Tai turbūt vienintelis dalykas, dėl kurio dvejojau, ar verta įsigyti šį produktą. Mano oda riebi, linkusi į inkštirus. nepastebėjau, kad poros ėme kimštis daugiau nei įprastai. Kremas riebokas, toks sakyčiau sunkesnis, tačiau tai produktas, skirtas nakčiai, todėl ir drėkinti turėtų labiau. Kremu tepu ne tik veido, bet ir kaklo odą, bei taip vadinamą dekoltė. Kremas skalsus, naudojasi taupiai, tačiau galiojimo laikas tik 6 mėnesiai, todėl kremą naudoju ir kaklui bei dekoltė sričiai.


                 Sukin Sensitive Calming Night Cream - raminamasis  naktinis veido kremas man labai patiko. Naudoju su malonumu kiekvieną vakarą. Vienintelis šio produkto trūkumas turbūt būtų tik pakuotė - didelė ir sunki, nedraugiška kelionėms. Kiekis didelis - net 120 ml. Nors produkto aprašyme nurodyta, kad kremas skirtas normaliai ir jautriai veido odai, tačiau man jis taip pat tiko, nors mano veido oda - riebi. Tiesa, man jau norisi ir reikia intensyvesnio drėkinimo (vis tik oda nejaunėja, kai jau yra virš 30, taigi ir drėkinimo norisi stipresnio), ypač nakčiai. Manau produktas pasiteisintų ir jautriai, ir sausai, ir normaliai veido odai. Įsigyti galima Lookfantastic  . Kaina siekia apie 18 eurų. Sukin kompanijos produktus galima įsigyti Feelunique ir iHerb, tačiau būtent mano aprašomo kremo šiuo metu jie prekyboje neturi.
                   Gal Jūs bandėte ką nors iš Sukin kompanijos produktų? Pasidalinkite, būtų įdomu sužinoti Jūsų nuomonę. Man dar smalsu išbandyti Sukin veido kaukes ir plaukų priežiūros produktus.
                           Dėkoju, kad skiriate laiko mano blogo skaitymui.

                                                                                                               Saulėtos ir gražios dienos :) 

Komentarai