MARGARITA dušo želė su spanguolių ekstraktu


       Labas.

         Kaip Jūs gyvuojate, kaip prasideda Jūsų savaitė? Nors už lango tokia graži bobų vasara, aš jau antra savaitė kovoju su sinusitu - esu praradusi uoslę ir skonį. Ir taip gaila, kai net rytinės kavos aromato negaliu užuosti ir pasimėgauti. Nepaisant to, mano rytas prasideda darbingai, nes gulėti lovoje nėra nei laiko, nei noro.
          Savaitgalį gavau dovanų spanguolių uogų. Nors nesu didelė jų mėgėja (jos tikrai rūgščios ir nėra mano mėgstamos uogos), tačiau be galo naudingos, turi daugybę vitaminų ir kitų vertingų medžiagų. Galiu pasidalinti savo receptu. Aš spanguolių uogas gerai sutrinu su smulkintuvu (iki vienalytės masės), maišau kartu su medumi (1 dalis trintų uogų, 1 dalis medaus), viską gerai sumaišau ir laikau šaldytuve. Šį mišinį vartoju vietoj vitaminų, taip pat maišau kartu su šiltu vandeniu (tik ne karštu, nes žus visos vertingos medžiagos) ir geriu kaip arbatą.
   
           Ir  šios dienos mano apžvalga apie lietuvišką produkciją su spanguolėmis  - Margarita dušo želė su spanguolių ekstraktu. Savo apžvalgose esu ne kartą minėjusi, kad Margaritos produkcija man tinka ir patinka dėl savo kainos ir kokybės santykio. O Margaritos dušo želės patinka ne tik man, bet ir visai mano šeimai. Ypač Margaritos priemonių kvapai.




                              Oficialiame Margaritos puslapyje pateikiamas labai trumpas produkto aprašymas:


MARGARITA Dušo želė su spanguolių ekstraktu 400ml
Gaivaus kvapo dušo želė, praturtinta ne tik spanguolių, bet ir alavijų ekstraktais, švelniai prausia, drėkina ir maitina odą. Antioksidacinėmis savybėmis pasižymintis spanguolių ekstraktas, padeda apsaugoti kūno odą nuo žalingo aplinkos poveikio. Tinka naudoti visai šeimai. Dermatologų patikrinta.






                        Dušo želės pakuotė paprasta, tvirto plastiko, su dangteliu viršuje. Produkto kiekis - 400 ml., didelė pakuotė, užtenka ilgam, tinka naudoti visai šeimai. Galiojimo laikas - 12 mėnesių nuo atidarymo.


                   Sudėtis. Informacija apie priemonės sudėtines dalis pateikiama nugarinėje produkto įpakavimo dalyje bei  oficialiame Margarita puslapyje.  Dušo želė pagrindą sudaro vanduo. Antroji sudėtinė dalis - SLS, PAM, valiklis, sudaro putas, turi sausinančių savybių. Trečioji sudėtinė dalis - PAM, tirštiklis, emulsiklis, sudaro putas,  ketvirtoji - druska, klampumo reguliavimo medžiaga, taip pat sausina odą. Penktasis ingredientas - ploviklis, sudaro putas, šeštasis - minkštiklis, emulsiklis, kondicionuoja odą. Sudėtyje dar randame glicerino, spanguolių ekstrakto, odą kondicionuojančių medžiagų, tikrojo alavijo lapų sulčių, ph reguliuojančių medžiagų, emulsiklių, konservantų, kvapą suteikiančių medžiagų, raudono kosmetinio dažiklio.


Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Glycerin, Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Fruit Extract, Castoryl Maleate, Polyquaternium-10, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Citric Acid, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Parfum, Disodium EDTA, CI 16255.

(žalia spalva -  saugus ingredientas, oranžinė spalva - vidutinio saugumo ingredientas,  raudona spalva - pavojingas ingredientas).
(Rėmiausi informacija, pateikta   KosmetikosDNR  tinklapyje)


             Margaritos  dušo želė sudėtis vidutiniška. Produkto sudėtyje gausu putojimą, putas suteikiančių medžiagų, yra druskos, šie ingredientai gali sausinti ir dirginti odą. Tarp sudėtinių dalių randame glicerino, spanguolių ir  alavijų ekstrakto.


                            Dušo želės konsistencija įprastinė daugumai tokio tipo produktų: gelinė, rausvos spalvos, itin skalsi. Priemonės reikia nedaug, dušo želė labai gerai putoja, nuplauna visus nešvarumus. Kvapas - lietuviškas, kaip tikrų rūgščių spanguolių.


                       Tai jau toli gražu nepirma Margaritos dušo želė pakuotė. Ir tikrai nepaskutinė. Man labai patinka produkto kvapas. Tai vienas mylimiausių Margaritos dušo želė kvapų (man dar patinka miško uogų kreminė ir dušo želė su pienu ir medumi). Produktas skalsus, taupiai naudojasi, užtenka tikrai ilgam. Nedidelė kaina - draugiška piniginei. Tinka visai šeimai.
                        Produktas gali netikti ir nepatikti, jei turite sausą ar labai jautrią kūno odą, taip pat gali nepatikti kvapas.


               Vis dėlto labai smagu pirkti ir naudoti lietuvišką produktą. Kaina nedidelė, apie 2 eurus. Įsigyti galima didesnėse kosmetikos parduotuvėse arba kosmetikos prekių skyriuose.



Dėkoju už skirtą laiką mano blogo skaitymui.

Saulėtos ir gražios dienos :) 

Komentarai