THE ORDINARY VITAMIN C SUSPENSION - SERUMAS

               Labas.
               Sveika atvykusi į mano tinklaraštį.

         Šiandien dalinuosi apžvalga apie The Ordinary Vitamin C Suspencion 23 % + HA Spheres 2 % . Nors produkto pavadinime  - žodis suspensija, aš turbūt pritarčiau kosmetikos DNR  puslapio nuomonei, ir pavadinčiau šią priemonę serumu.
        Paskutinius du mėnesius jaučiuosi pakankamai pavargusi, gyvenu atostogų laukimu, bandau stiprinti savo organizmą B grupės vitaminais ir vitaminu C. Taip pat ir su oda: norėjosi atgaivinti pavargusią, papilkėjusią odą, todėl nusprendžiau išbandyti kosmetikos produktus, turinčius savyje vitamino C. Juk šis vitaminas saugo ląsteles nuo laisvųjų radikalų, greitina smulkių odos pažeidimų gijimą, stimuliuoja kolageno sintezę, padeda kovoti su raukšlėmis, mažina pigmentaciją ir šviesina odą (tiek daug gerų savybių).
       Prisiskaičiusi nemažai pagyrų The Ordinary kompanijos produktams nusprendžiau juos pati išbandyti, juolab, kad ir kaina nėra didelė.



        Molecule.lt internetinėje parduotuvėje atradau lietuvišką  The Ordinary Vitamin C Suspencion 23 % + HA Spheres 2 %  aprašymą:


Vitamino C suspensija 23 % + hialiuronas 2 %

Vitaminas C yra efektyvus antioksidantas ir yra įrodytas jo poveikis prieš senėjimą. Suspensijos sudėtyje nėra vandens ar silikonų, kurie silpnina askorbo rūgšties efektyvumą. Ši bevandenė forumulė yra ypač stabili lyginant su kitomis suspensijomis, kuriose yra vandens. Sudėtyje taip pat yra hialiurono rūgšties, kuri turi stiprų drėkinamąjį poveikį. 
Tai yra labai stipri koncentracija, todėl būtina žinoti, jog gali pasireikšti dilgčiojimo poveikis, kuris praeis per 1 - 2 naudojimo savaites, kadangi didės odos tolerancija.
Naudojimas: tepkite mažą kiekį ryte ir vakare arba skieskite su kremu.




The Ordinary Vitamin C Suspencion  suspensijos - serumo pakuotė paprasta, plastikinė, su dangteliu apačioje. Produkto kiekis - 30 ml., sunaudoti reikia per 12 mėnesių nuo atidarymo. Produktas pagamintas Kanadoje. 




          Sudėtis. Serumo pagrindą sudaro askorbo rūgštis, vitamino C forma, antioksidantas, reguliuoja ph, pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, skatina kolageno gamybą, šviesina ir stangrina odą, mažina raukšlelių atsiradimą. Antroji sudėtinė dalis - minkštiklis, antioksidantas, emulsiklis.  Trečiasis ir ketvirtasis  ingredientai - taip pat minkštikliai, kondicionuoja odą. Penktoji sudėtinė dalis - minkštiklis, galintis kimšti poras. Šeštoji - klampumo reguliavimo medžiaga. Sudėtyje dar randame tirpiklių, minkštiklių, klampumo reguliavimo medžiagų, hialurono rūgšties, tirštiklių, odą kondicionuojančių medžiagų, plėvelę ant odos suformuojančių medžiagų, konservanto.
          Produkto sudėtis pakankamai gera, iš 15 sudėtinių dalių tik viena vidutinio saugumo. Tačiau priemonėje esančios sudėtinės medžiagos gali kimšti poras, taip pat dėl didelės askorbo rūgšties koncentracijos gali dirginti jautrią ar pažeistą odą. 

Ascorbic Acid, Squalane, Isodecyl Neopentanoate, Isononyl Isononanoate, Coconut Alkanes, Ethylene/Propylene/Styrene Copolymer, Ethylhexyl Palmitate, Silica Dimethyl Silylate, Sodium Hyaluronate, Glucomannan, Coco-Caprylate/Caprate, Butylene/Ethylene/Styrene Copolymer, Acrylates/Ethylhexyl Acrylate Crosspolymer, Trihydroxystearin, BHT.


(žalia spalva -  saugus ingredientas, oranžinė spalva - vidutinio saugumo ingredientas,  raudona spalva - pavojingas ingredientas).

(Rėmiausi informacija, pateikta   KosmetikosDNR  tinklapyje).

Kosmetikos DNR puslapyje galima pasiskaityti daugiau atsiliepimų apie The Ordinary Vitamin C Suspencion - serumą (nuoroda ).



       Serumas yra labai skystos konsistencijos, savyje turintis tarsi labai mažų grūdelių, baltos spalvos, turi stiprų vitamino C  kvapą, kuris iš pat pradžių, vos užtepus produktą nesijaučia, tačiau po kurio laiko pradeda stipriai jaustis. Net rankos po šio produkto užtepimo įgauna stiprų vitamino C kvapą. Iš pradžių tai erzino, bet vėliau, naudodama šią priemonę, prie kvapo įpratau.




             Produkto naudojimas. Ant  įpakavimo rašoma, kad šią suspensiją galima naudoti ryte ir (arba) vakare, tačiau geriau naudoti vakare. Prieš naudojimą pakuotę reikia gerai sukratyti, kad produktas įgautų vienalytę konsistenciją (labai skystas, todėl spausti reikia labai atsargiai, kitaip suspensijos išspausite labai daug).  Produkto reikia labai nedidelio kiekio, galima naudoti vieną, arba  maišyti su įprastu veido kremu. Taip pat pabrėžiama, kad po suspensijos patepimo gali jaustis dilgčiojantis pojūtis, todėl šį produktą ir rekomenduojama maišyti su kitomis  priemonėmis.



               Įspūdžiai. Prisipažinsiu, kad pirmus kartus, panaudojus šį serumą, įspūdis buvo labai nekoks. Nepatiko visiškai. Pirmus kartus šią suspensiją naudojau kaip įprastą serumą, pakankamai nemažą kiekį tepiau ant savo veido odos. Produktas man visiškai nesusigėrė į odą, nepatiko keista jo tekstūra, kvapas. Labai stipraus dilgčiojimo nepastebėjau. Teko naudoti kaukių su vitaminu C, kuomet tas dilgčiojimas būdavo itin stiprus, net tekdavo greit plauti veidą, bijant alerginės reakcijos. Su šiuo produktu to nepastebėjau. Tiesa, po veido šveitimo šios priemonės nerekomenduoju naudoti, taip pat pažeistai odai, nes po šio serumo oda tikrai bus sudirginta, gali gerokai dilgčioti. 
                Vėliau skaičiau kitų merginų atsiliepimus apie šią priemonę. Pradėjau produktą maišyti su įprastu naktiniu veido kremu, naudodama labai nedidelį jo kiekį. Taip maišant šią suspensiją su veido kremu - produktas man pradėjo patikti. Svarbiausia - nepadauginti. Taip, veidas nuo šios priemonės jaučiasi lipnokas, produktas tikrai sunkiai susigeria į odą, tačiau panaudojusį šią suspensiją dvi savaites matau, kad mano veido oda atrodo gražesnė, gaivesnė, skaistesnė. Poveikį matau, todėl su šios priemonės trūkumais (lipnumu, keista tekstūra ir stipriu vitamino C kvapu) jau susigyvenau. Produktą tikrai sunaudosiu. Galutine savo nuomone būtinai pasidalinsiu su Jumis savo Pabaigtukų įraše.

              Labai nustebau, kad The Ordinary Vitamin C Suspencion 23 % + HA Spheres 2 %  suspensiją - serumą yra galimybė įsigyti ir Lietuvoje (nuoroda čia ). Aš savąjį įsigijau iš CultBeauty  puslapio. Taip pat galima siųstis iš BeautyBayFeeluniqueLookfantastic. Kaina tikrai nedidelė, apie 6 eurus. 
              

Dėkoju už skirtą laiką mano blogo skaitymui.




Saulėtos ir gražios dienos :)

             
       

Komentarai