Crazy purškiamos muilo putos vaikams

    Labas.

   Kaip ir  žadėjau tinklaraštyje noriu daugiau dėmesio skirti vaikiškai kosmetikai. Esu parašiusi keletą įrašų apie vaikams skirtą kosmetiką (nuorodą palieku čia, nepamirškite paspausti Daugiau įrašų). Didžiausią dėmesį bandysiu skirti būtent tokių kosmetikos produktų sudėtims. Tokie įrašai bus daugiau aktualūs mamoms ar tėčiams, auginantiems vaikučius. Vaikų oda dažnai yra jautresnė, plonesnė, todėl ir kosmetikos produktus reikėtų rinktis atidžiau. Ypač atidžiai reikėtų rinkts kosmetiką, skirtą kūdikiams nuo gimimo ir pirmiausia siūlyčiau žiūrėti ne į produkto kainą, prekės ženklą, pakuotę, o būtent, į sudėtinių dalių aprašymą, kuo jis trumpesnis, tuo geriau. O šiandien noriu pasidalinti apžvalga apie Crazy Soap muilo putas, skirtas vaikams. Abu produktus pamačiau instagrame, pirmiausia, žinoma, mano dėmesį patraukė ryškios ir spalvotos produktų pakuotės. Tačiau kaip ir minėjau, ne į pakuotes reikėtų žiūrėti, o į sudėtinių dalių aprašymą. Putas pirkau tik dėl to, kad norėjau parašyti apžvalgą, o šių produktų vaikams naudoti nerekomenduoju, jei įdomu kodėl, kviečiu skaityti toliau. 


      Crazy Soap pirmiausia atkreipia dėmesį savo ryškiomis ir spalvotomis pakuotėmis. Pripažinkime,  gamintojai pakuotėmis vilioja ne tik suaugusius, bet ir vaikus. Juk ryški ir spalvota produkto pakuotė patrauks  dėmesį ir suteiks galimybę gamintojui greičiau parduoti produktą. 


Žinoma, ant įpakavimo randame ne tik spalvotus, linksmus piešinėlius, bet ir rinkodarinius užrašus - tokius kaip švelnus, hipoalergiškas ir dermatologiškai patikrintas. Juk rodos kitaip ir būti negali, juk tai produktas, skirtas naudoti vaikams. Bet ar tikrai verta tikėti spalvotais paveikslėliais ir daug žadančiais užrašais ant pakuotės? Neapsigaukite gamintojų pateikiamais triukais ir pirmiausia žiūrėkite į mažiausiai matomą įpakavimo dalį, ten kur ir slypi visa produkto esmė - sudėtinių dalių aprašymą (jis dažniausiai pateikiamas nugarinėje produkto įpakavimo dalyje ir mažomis raidėmis). 


Eurokos internetinėje parduotuvėje galima rasti trumpą Crazy Soap purškiamų muilo putų aprašymą:

CRAZY SOAP

putos - muilas vaikams, kurie nenori maudytis vonioje. Putos muilas pavers prausimąsi nenuobodžiu užsiėmimu. Iš šių standžių putų vaikai gali formuoti įvairių formų figūrėles, jas modeliuoti, o po to muiluotis. Putos lengvai nusiplauna vandeniu. Priemonė hipoalerginė.

Sudėtyje nėra
Parabenų.
Naudojimas
Spausti putas ir formuoti figūrėles. Pabaigus žaisti nuplauti vandeniu.

    Aprašymas žada, jog produktas ne tik atliks savo pagrindinę funkciją - nuprausti vaikučių odą, bet ir tuo pačiu tapti smagia pramoga, nes iš putų galima formuoti figūrėles, lipdyti jas tarpusavyje ar ant odos, plaukų ar kitų paviršių. O jei dar naudoti kelių skirtingų spalvų putas, prausimąsis tampa tikra pramoga vaikams. 


Kidsstuffcrazy oficiali parduotuvė taip pat labai ryški ir spalvota, o ir kompanijos Instagram paskyra rodo, kad prausimąsis gali tapti labai smagia pramoga vaikams. Bet ar tikrai? 


Crazy Soap muilo putos atkeliauja aerozolinėje pakuotėje, jų kiekis - 225 ml. Produkto pakuotė tikrai nėra pati saugiausia vaikams naudoti.

O dabar pati svarbiausia dalis - žiūrim, kas slepiasi po gražia ir spalvota produkto pakuote. 

Sudėtis (mėlynos)

  • Aqua - vanduo, tirpiklis;
  • Butane - butanas, erzina akis, plaučius, galima toksiškas, gali dirginti ir erzinti odą;
  • Isobutane - propelentas, gali dirgintinir erzinti odą;
  • Propane - propelentas, gali dirginti ir erzinti odą;
  • Palmitic Acid - riebioji rūgštis, minkštiklis, valiklis, kvepalų ingredientas;
  • Triethanolamine - chelatorius, kvepalų ingredientas, kvapų sugėriklis, reguliuoja pH, emulsiklis, EU ribojamas, galimai kancerogeniškas;
  • Parfum - kvepalai, sudėtyje gali būti dirginančių ir alergizuojančių medžiagų;
  • CI 42090 - mėlynas kosmetinis dažiklis;
  • CI 19140 - geltonas kosmetinis dažiklis.
(žalia spalva - saugus ingredientas, oranžinė spalva - vidutinio saugumo ingredientas, raudona spalva - pavojingas ingredientas)

(Rėmiausi informacija, pateikta   KosmetikosDNR  tinklapyje). 

    Ir čia nematau nieko gero - pagrindą sudaro aerozoliai, kurie tikrai nėra saugūs naudoti ir suaugusiems, ne tik vaikams. Toliau Trietanolaminas (triethanolamine) - yra stiprus šarmas, kosmetikoje naudojamas pH reguliavimui ir taip pat kaip kvepalų ingredientas ir paviršiaus aktyvoji medžiaga. Plačiau apie jį galite paskaityti KosmetikosDNR. Jis tikrai nėra draugiškas odai, o ilgainiui naudojamas gali sukelti papildomas odos problemas (tikrai neturėtų būti naudojamas kosmetikoje, skirtoje vaikams). O kur dar kvapikliai ir dažikliai, kurie vaikiškos kosmetikos priemonėse, mano manymu, apskritai neturėtų būti naudojami. Geltonų putų sudėtis identiška, tik kad produkto sudėtis be dažiklių. 

Sudėtis (geltonos):

  • Aqua - vanduo, tirpiklis;
  • Butane - butanas, erzina akis, plaučius, galima toksiškas, gali dirginti ir erzinti odą;
  • Isobutane - propelentas, gali dirgintinir erzinti odą;
  • Propane - propelentas, gali dirginti ir erzinti odą;
  • Triethanolamine - chelatorius, kvepalų ingredientas, kvapų sugėriklis, reguliuoja pH, emulsiklis, EU ribojamas, galimai kancerogeniškas;
  • Stearic Acid - emulsijos stabilizatorius, minkštiklis, atkuria lipidinį sluoksnį;
  • Parfum - kvepalai, sudėtyje gali būti dirginančių ir alergizuojančių medžiagų;
(žalia spalva - saugus ingredientas, oranžinė spalva - vidutinio saugumo ingredientas, raudona spalva - pavojingas ingredientas)

(Rėmiausi informacija, pateikta   KosmetikosDNR  tinklapyje). 


Crazy Soap muilo putų dozatorius kaip standartinių aerozolinių putų pakuočių. Geltonos spalvos pakuotėje putos yra baltos spalvos, be dažiklių, o štai mėlynos spalvos pakuotėje putos yra melsvos spalvos (laimei, bent dėmių ant paviršių nepalieka). Beje, pačių pakuočių saugumas nekoks, mano vaikai besimaudydami vienos pakuotės dozatorių tiesiog nulaužė. Dar vienas pastebėjimas, jog vienos pakuotės mano vaikams užteko vienoms maudynėms - taigi produktas tikrai nėra taupus. 

 
        Po maudynių mano dukrytę išbėrė, o štai vyresniam berniukui bėrimų neatsirado. Pliusas tik tas, kad tokios putos tikrai smagios vaikams žaisti vonioje, suteikia gerų emocijų, tačiau žiūrint į sudėtį nieko gero ten neradau ir pati šių produktų ateityje vaikams tikrai nepirkčiau ir Jums nerekomenduoju.  Žinoma, vienam kartui smagiam pasižaidimui produktas didelės žalos gal ir nepadarys, tačiau pastoviam prausimuisi tikrai tikrai netinka. O jei Jūsų vaikas turi probleminę, sausą odą, tai tokio tipo produktus siūlyčiau apeiti iš toli. 

Crazy Soap muilo putas pirkau Eurokos. Vienos pakuotės kaina be nuolaidų - 4,49 euro. 




Crazy Soap vonios putas galima įsigyti ir kitose patduotuvėse (Douglas (4.59 euro), KlipShop (4.59 euro), TopBeauty (4.95 euro).

O kaip Jums Crazy Soap kosmetika vaikams? Patiko? Nepatiko?  Pasidalinkite nuomone komentaruose. 😊
  Gal norite kurio nors vaikiško kosmetikos produkto apžvalgos? Rašykite komentaruose. 

Kaip visuomet dėkoju už laiką, skirtą tinklaraščio skaitymui. 

Nepamirškite užsukti ir į Sauletosapzvalgos Instagram paskyrą kur rasite daugiau apžvalgų apie
kosmetiką ir ne tik.


Daugiau vaikiškos kosmetikos apžvalgų rasite čia (nepamirškite paspausti Daugiau įrašų). 




Komentarai