JACLYN HILL IR MORPHE ŠEŠĖLIŲ PALETĖ

              Labas. Sveika atvykusi į mano tinklaraštį.
         Šiandien dalinuosi apžvalga apie Morphe X Jaclyn Hill akių šešėlių paletę. Šią paletę testavau 3 mėnesius, todėl galiu pasidalinti tvirta savo nuomone.


          Nežinau ar dar yra žmonių, nežinančių, kas yra Jaclyn Hill. Jei esate tarp jų, palieku nuorodą į jos youtube kanalą (čia ). Aš prenumeruoju šios grožio blogerės kanalą. Labai energinga ir charizmatiška asmenybė. O Morphe kompanijos turbūt nė nereikia pristatinėti.
          Paletė sukurta youtuberės Jaclyn Hill kartu su Morphe. Pasak Jaclyn, paletė kurta net dvejus metus, ir sukurta būtent tokia, kokios ji norėjo. (Kaip šešėlius pristato pati Jaclyn Hill galite pasižiūrėti čia ).
          Paletė išleista 2017 m. birželio mėnesį ir tapo tikra sensacija, nes buvo išparduota stulbinančiu greičiu. Taip pat ji sulaukė be galo daug grožio blogerių apžvalgų, vieni ją peikė, kiti gyrė.
          Paletė į beautybay puslapį atkeliavo rudenį. Labai dvejojau, ar noriu ją įsigyti. Be galo viliojo šešėlių spalvos, bet kaina kaip už Morphe šešėlius atrodė pakankamai didelė. Galų gale spalio mėnesį šią paletę vis dėlto įsigijau.
          Iš pradžių ja labai džiaugiausi, spalvos be galo gražios, pigmentuotos, bet kažkaip man neprilipo nors tu ką. Turėjau versti save ją naudoti. Visų pirma man kliuvo dydis. Nesu įpratusi prie didelių palečių. Taip pat paletė be veidrodžio. Labai tepli, matosi kiekvienas antspaudas. Tačiau švenčių metu šią paletę atradau iš naujo. Su ja galima susikurti tiek gražių, ryškių makiažų, pasirinkimas be proto didelis.

            Aš įsigijau pirminę paletės versiją. Šiuo metu ji yra atnaujinta dėl pirkėjų skundų ir nepasitenkinimo dėl jos teplumo. Maniškė atkeliavo baltoje kartoninėje dėžutėje (joje paletę laikau iki šiol, kad taip neišsiteptų).

       
          Paletė yra baltos spalvos, popierinė, šiek tiek slidi, su užrašu viduryje. Didžiausias minusas yra tas, kad ji be galo  tepli, matosi kiekvienas įspaudas, kiekviena dėmelė, ir tikrai reikia pasaugoti. Matyt, kad buvo pagalvota tik apie pačios paletės dizainą, estetiką, bet tikrai ne apie funkcionalumą ir naudojimą.


          Kitoje popierinės dėžutės pusėje puikuojasi kūrėja - Jaclyn Hill, dar raudonais plaukais, labai žaisminga fotosesija. Rašoma, kad paletės išleidimas buvo jos svajonės išsipildymas. Morphe kompanija suteikė jai visišką laisvę kuriant. Kiekviena spalva buvo sukurta pačios ir ji tikisi, kad šie šešėliai tiks ir patiks  kiekvienam. Spalvos sukomponuotos taip, kad būtų ir neutralių spalvų,  ir ryškesnių, taip pat spalvos pritaikytos įvairiems odos atspalviams. Jaclyn teigia, kad į šią paletę ji sudėjo visą savo širdį.




          Paletės vidus pilkos spalvos. Veidrodžio nėra, vietoj jo viršuje Jaclyn Hill dedikacija, jog paletė skirta visiems jos mylimiems prenumeratoriams. Vėlgi, vidus nors ir tamsesnės spalvos, tačiau taip pat labai teplus. Kaip ir daugumoje palečių, šešėliai uždengti permatoma plastikine plėvele.



          Štai kaip šešėliai atrodo iš arčiau. Paletėje yra 35 spalvų akių šešėliai:  matiniai, satininio užbaigimo, blizgūs. Dominuoja šiltų spalvų šešėliai, yra tik keletas šaltesnių atspalvių, taip pat keletas ryškesnių spalvų šešėlių.




          Mano užsakytoje paletėje nebuvo įdėto lankstinuko su spalvų pavadinimais. Atnaujintoje paletės versijoje, spalvų pavadinimai pateikti galinėje paletės pusėje.
              Štai kaip atrodo visos spalvos su pavadinimais (nuotrauka skolinta iš oficialaus Morphe puslapio ).




          Viso paletėje yra 56,2 g. šešėlių. Vienas šešėlis - apie 1,6 g. Šešėliai pagaminti Kinijoje. Galiojimo laikas - 12 mėn. nuo atidarymo.

          Šešėlių sudėtis nurodyta paletės šoninėje dalyje. Nufotografuoti gerai jos man nepavyko, todėl pateikiu ją iš oficialaus Morphe puslapio.

Talc, Mica, Kaolin, Dimethicone, Tridecyl Trimellitate, Phenyl Trimethicone, Ethylhexyl Palmitate, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Capryl Glycol, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin. May contain: Isononyl Isononanoate, Isostearyl Isostearate, Nylon-12, Polymethylsilsesquioxane, Magnesium Stearate, Silica, Titanium Dioxide (CI77891), Iron Oxide Black (CI77499), Iron Oxide Yellow (CI77492), Iron Oxide Red (CI77491), Hydrated Chromium Oxide Green (CI77289), Ultramarine Blue (CI77007), Ferric Ferrocyanide (CI77510), Chromium Oxide Greens (CI77288), Manganese Violet (CI77742), FD&C Red 40 AI Lake (CI16035), FD&C Yellow 5 AI Lake (CI19140), FD&C Blue 1 AI Lake (CI42090)

 (žalia spalva -  saugus ingredientas, oranžinė spalva - vidutinio saugumo ingredientas,  raudona spalva - pavojingas ingredientas). 


(Rėmiausi informacija, pateikta   KosmetikosDNR  tinklapyje).

          Toliau pati įdomiausia dalis: swatchai. Spalvas matysite iš eilės, kaip jos išdėstytos paletėje. Kiekvienos spalvos swatchų  - po du, vienas (ryškesnis) darytas pirštu, kitas - šepetėliu. Šepetėliui valyti naudojau Color Cleaner kempinėlę.



Pirmoji eilė 


  • Enlight - satininio užbaigimo, šviesaus atspalvio šešėlis, puikiai tinkantis po antakiu, ar akies kampučiui įšviesinti;
  • Beam - šaltesnio tono nei   Enlight, blizgus šešėlis, labiau tinkantis tamsesnės ar įdegusios odos savininkėms;
  • Silk Creme - matinio užbaigimo šešėlis, puikiai tinkantis akies linkiui pabrėžti;
  • M.F.E.O. - matinio užbaigimo, šaltesnio tono šešėlis, taip pat tinkantis akies linkiui pabrėžti;
  • Faint - rožinio atspalvio blizgus šešėlis, puikiai tinkantis per visą akies voką;
  • Sissy - rose gold  (duochrome ) tipo blizgus šešėlis;
  • Little Lady - blizgus, švelniai rožinio atspalvio šešėlis.
         Šviesaus atspalvio akių šešėliai yra blizgūs, labai gaila, kad nėra tiesiog baltos matinės spalvos. Beam ir Silk Creme - kreminiai, matiniai šešėliai, tepasi kaip sviestas, puikiai sklaidosi. Trys blizgūs rožinio atspalvio šešėliai - blizgūs, geriau tepasi su pirštu. Nesu rožinių spalvų mėgėja, šių šešėlių ant savo akių dar neteko naudoti, tiesiog ne mano spalvos.


Antroji eilė


  • Creamsicle - matinio užbaigimo akių šešėlis, labai įdomios, tarsi garstyčių spalvos ;
  • Butter - matinio užbaigimo, rusvo, oranžinio šilto tono akių šešėlis, taip pat puikiai tinkantis akies linkiui;
  • Pooter - matinio užbaigimo, šaltesnio atspalvio nei Butter akių šešėlis, taip pat tinkantis akies voko linkiui pabrėžti; 
  • Pukey - matinio užbaigimo, šilto tono, rusvos spalvos šešėlis;
  • Hunts - matinis, raudono atspalvio akių šešėlis, labai pigmentuotas ir kreminis;
  • Firework - blizgus, šilto raudono atspalvio turintis šešėlis, puikiai tinkantis per visą akies voką šiltų spalvų akių makiažams;
  • Queen - blizgus (foiled tipo), auksinio atspalvio akių šešėlis.
         Visi antros eilės matiniai šešėliai labai minkšti, kreminiai, tepasi kaip sviestas, sklaidosi puikiai. Blizgūs šešėliai taip pat labai pigmentuoti, geriau tepasi šlapi arba su pirštu. Labai gražiai blizga, ypač prie dirbtinio apšvietimo.


Trečioji eilė 



  • Obsessed - blizgi spalva, pagal Jaclyn puikiai tinkanti kasdieniniam smoky eye;
  • S.B.N. - blizgi spalva, taip pat labai tinkanti kasdieniniam smoky eye;
  • Hillster - itin intensyvi, blizgi, labai šilto tono spalva, puikiai tinkanti per visą akies voką;
  • Roxanne - matinio užbaigimo, šilto tono, rusvai raudona spalva, labai kreminė ir intensyvi;
  • Jacz - matinio užbaigimo, burgundiška,  intensyvi, kreminė spalva;
  • Buns - matinio užbaigimo, švelniai rusva spalva, puikiai tinkanti kaip pereinamoji spalva akies voko linkyje;
  • Cranapple -blizgus, raudonos, šiltos spalvos akių šešėlis.
          Visos trečios eilės spalvos labai pigmentuotos, kreminės, blizgios geriau dengiasi šlapios arba su pirštu, labai gražiai blizga, ypač prie dirbtinio apšvietimo. Matinės spalvos labai intensyvios ir kreminės. 


Ketvirtoji eilė


  • Royalti - labai įdomi ir intensyvi, blizgi violetinė spalva. Tačiau ne visai tipinė violetinė, tokia kaip sako pats pavadinimas - karališka;
  • Twerk - blizgi ir labai intensyvi tamsiai mėlyna spalva;
  • Hustle - blizgi, šaltesnio tono pilkai rusva spalva;
  • Meeks - blizgi, bronzinė spalva;
  • 24/7 - presuoti blizgučiai (pressed glittter). Su šepetėliu  itin sunku naudoti. Pasak Jaclyn, šią spalvą būtinai reikia naudoti šlapią, tada išgaunamas geriausias rezultatas;
  • Chip - matinio užbaigimo, rusva, šaltesnio tono,  intensyvi  spalva, labai tinkanti smoky eye;
  • Mocha - matinio užbaigimo, šokoladinė ruda, intensyvi spalva.

          Ketvirtoji eilė prasideda ryškiomis spalvomis. Dvi pirmosios - violetinė ir mėlyna - blizgios, labai intensyvios, geriau dengiasi su pirštu arba šlapios. Pirmą kartą švenčių metu teko išbandyti šias spalvas intensyviam ir ryškiam smoky eye. Niekada nebūčiau patikėjusi, kad tokios intensyvios spalvos gali man tikti ir netgi patikti. Tai išėjimas iš komforto zonos. Su šiomis spalvomis reikia padirbėti, bet rezultatas - stulbinantis. Sekančios dvi blizgios spalvos taip pat geriau dengiasi šlapios. 24/7  - išskirtinė spalva, geriau ją naudoti kaip akcentą, nes presuoti blizgučiai juos sklaidant gali gerokai pribyrėti ant veido. Paskutinės dvi spalvos eilėje - labai pigmentuotos ir kreminės, puikiai sklaidosi.

Penktoji eilė



  • Pool Party - intensyvi ir blizgi turkio spalva su auksiniais blizgučiais (duochrome ), labai žaismingas pavadinimas, vasariška ir labai ryški spalva;
  • Jada - ta pati turkio spalva, tik matinio užbaigimo;
  • Diva - blizgi žalia (foiled - metalic)  spalva, tačiau ne visai tipinė žalia, kurią, pasak Jaclyn, galima būtų naudoti ne tik švenčių metu;
  • Enchanted - tamsiai žalia, matinio užbaigimo spalva, labai intensyvi, tačiau ne tokia kreminė, su ja reikia padirbėti, nes sklaidosi ne itin lengvai;
  • Central Park - šalto tono, matinė ruda spalva. Taip pat ne tokia kreminė, reikalauja nemažai pastangų sklaidant;
  • Soda Pop - matinio užbaigimo, intensyvi ir tamsi spalva, beveik juoda, bet ne visai juoda. Sklaidosi taip pat pakankamai sunkiai;
  • Abyss - matinė, juoda spalva. 
          Penktoji eilė taip pat prasideda ryškiomis spalvomis. Dvi pirmosios turkio spalvos, viena blizgi, kita matinė, labai ryškios ir intensyvios, gal daugiau sakyčiau vasariškos spalvos. Toliau seka dvi žalios spalvos, viena matinė, kita blizgi. Spalva Diva tapo mano šių švenčių mylimiausia. Labai įdomi žalia (bet ne visai žalia) spalva. Matinė jos versija paliko ne tokį gerą įspūdį, reikia įdėti nemažai darbo, kad ši spalva gerai išsisklaidytų. Paskutinės trys spalvos man patiko mažiausiai. Labai sausos, sunkiai sklaidosi. O juoda patiko mažiausiai, intensyvi, bet be galo sunkiai besisklaidanti spalva.

          Štai kaip atrodo paletė po swatchų. Matosi šioks toks pabyrėjimas. Žinoma, svarbu nepamiršti prieš dedant spalvą ant akių, nukratyti perteklių. Su tamsiomis spalvomis reikia elgtis ypač atsargiai - jos byra, ir darantis tamsesnį akių makiažą, geriau pirma pasidažyti akis, ir tik tada veidą. 
          Šešėliai su akių šešėlių pagrindu man išsilaiko visą dieną. Matinės šviesios spalvos man paliko patį geriausią įspūdį, labai kreminės puikiai sklaidosi. Taip pat ir šiltų spalvų matiniai šešėliai. Blizgūs geriau dengiasi šlapi arba tiesiog su pirštu. Na o tamsesnės spalvos, kaip jau minėjau, man paliko mažiausią įspūdį, nes yra labai sausos ir sunkiai sklaidosi.



          Šią Morphe X Jaclyn Hill akių šešėlių paletę vertinu labai gerai. Gaunate 35 spalvų akių šešėlius. Pakankamai universali paletė. Labiau patiksianti šiltesnių spalvų mėgėjoms. Su ja galima pasidaryti labai daug įvairiausių makiažų. Jeigu vis dar svarstote - ar verta ją įsigyti, tikrai nuoširdžiai galiu pasakyti - Taip.

          Įsigyti galima beautybay puslapyje . Kaina šiuo metu siekia 45,40 euro.

          Apžvalga pakankamai ilga, tikiuosi neprailgo ir buvo įdomu skaityti.

Dėkoju už skirtą laiką mano blogo skaitymui.

Saulėtos ir gražios dienos J

Komentarai