ESTEL Curex Color Intense Anti-Yellow šampūnas ir balzamas plaukams

      Labas.

    Apie plaukų priežiūros priemones tinklaraštyje rašiau jau senokai. Prisipažinsiu, kad paskutinius metus plaukų priežiūrai per daug dėmesio neskiriu. Praėjusių metų pradžioje plaukus stipriai pasitrumpinau, leidau jiems augti, atsiauginau natūralią savo plaukų spalvą, nustojau juos šviesinti. Nėštumo metu mano plaukai buvo gražūs, sveiki ir nereikalavo jokio papildomo dėmesio. Po gimdymo praėjus trims mėnesiams plaukai ėmė kristi kuokštais ir vienu metu maniau, jog nupliksiu. Netekau tikrai didelio kiekio savo plaukų, bet laimei jie pradėjo atauginėti. Todėl tikiuosi juos dar gerai pasitrumpinti, juolab, kad netgi matosi, kiek plaukai nuaugę po gimdymo, net plaukų spalva ir tekstūra jaučiasi kitokia. Ne veltui sakoma, kad po gimdymo plaukai pasikeičia, kartais ne tik spalva, bet ir plaukų tekstūra. Žinoma, tie pokyčiai ne visada būna į gerą. Niekada neturėjau daug ir storų plaukų, mano plaukai ploni ir jų nėra labai daug.  Šiuo metu plaukų dažyti neketinu, noriu juos dar paauginti. Karantinas, ir visą laiką leidžiu namuose, tai plaukai dažniausiai būna surišti į uodegą arba į kuoduką. Mano natūrali plaukų spalva šviesiai pilkšvai geltona, na tokia natūrali, lietuviška blondinė. Tačiau plaukai natūraliai linkę į gelsvą atspalvį, o aš jo labai nemėgstu. Todėl naudoju taip vadinamas Anti - Yellow, geltonumą nuimančias plaukų priežiūros priemones. Jos šiuo metu man labai pagelbėja, pagerina mano plaukų spalvą, todėl galiu jų nedažyti. Vasaros pabaigoje įsigijau dvi plaukų priežiūros priemones iš ESTEL Curex Color Intense linijos, skirtas blondinėms. Šiuo metu abu produktus jau baigiu naudoti ir po šio įrašo pakuotės keliaus į pabaigtukų dėžę, todėl galiu pasidalinti tvrita nuomone ir įspūdžiais, vertos tai dėmesio plaukų priežiūros priemonės ar ne. 


     Abu ESTEL Cure Color Intense linijos produktai atkeliauja ryškios, violetinės spalvos, standartinėse plastikinėse pakuotėse. Plaukų šampūno kiekis yra didesnis - 300 ml., o balzamo kiekis - 250 ml. Man patinka, jog šampūno kiekis didesnis, nes šampūno paprastai sunaudojame daugiau negu balzamo. Abu produktai galioja 12 mėnesių nuo atidarymo, pagaminti Rusijoje.

Elevita el.parduotuvėje galima rasti trumpą šampūno aprašymą:


Estel Curex Color Intense šampūnas plaukams šaltiems atspalviams, 300 ml
Praturtintas violetiniais pigmentais, kurie pabrėžia sidabrinį dažytų plaukų atspalvį. Neutralizuoja geltonumą. Vitamino B5 dėka stiprina plaukus, teikia elastingumo.

    Plaukų šampūno paskirtis ne tik švariai išplauti plaukus, tačiau ir neutralizuoti geltoną plaukų atspalvį. Sudėtyje akcentuojamas provitaminas B5, kuris turėtų stiprinti plaukus. 

Elevita el.parduotuvėje galima rasti trumpą balzamo aprašymą:

Estel Curex Color Intense balzamas šaltam blond atspalviui, 250 ml

Estel Curex Color Intense balzamo sudėtyje esantys violetiniai pigmentai stiprina sidabrinius atspalvius, neutralizuoja nepageidaujamą geltoną atspalvį. Vitaminų kompleksas maitina ir drėkina plaukus, suteikia elastingumo ir žvilgesio.
Rezultatas:
Sidabrinis atspalvis.
Elastingi ir blizgantys plaukai.
Lengvas plaukų iššukavimas.

    Balzamas turėtų pašalinti geltoną plaukų atspalvį, tačiau tuo pačiu ir suteikti plaukams blizgesio, palengvinti plaukų iššukavimą.


   Įdomu pasižiūrėti į sudėtinių dalių aprašymą. Stebuklų, žinoma, čia nesitikiu, juolab, kad priemonės turi dažomųjų savybių, tai vargu, ar sudėtis gali pradžiuginti. Beje, sudėtis teko perrašinėti ranka, nes internete jų neradau, tai tikiuosi mano darbą įvertinsite. :) 

ESTEL Color Intense Curex Anti-Yellow balzamas



Sudėtis. Balzamo pagrindą sudaro tirpiklis, emulsikliai, paviršiaus aktyvinimo medžiaga, kaštonų ekstraktas, vitaminai A ir E, drėkiklis. Sudėtyje yra vitamino B 5, kondicionuojančių medžiagų, biotino, persikų kauliukų aliejaus, silikonų, pantenolio, minkštiklių, parfumų, kvapiklių, antioksidantų, pieno rūgšties, dažiklio, konservantų.

Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, PEG-35 Castor Oil, Polysorbate 20, Aesculus Hippocastanum (Horse Chesnut) Seed Extract, Retinyl Palmitate, Tocopherol, InositolCalcium Pantothenate, Linoleic Acid, Biotin, Prunus Persica (Peach) Kernel Oil, Dimethicone, Panthenol, DimethiconolHexyldecanol, Hexyldecyl Laurate, Polyquaternium-10, Parfum, Limonene, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinamal, Linanol, Citronellol, Tocopheryl Acetate, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Lactic Acid, Disperse Violet 1, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone.

(žalia spalva -  saugus ingredientas, oranžinė spalva - vidutinio saugumo ingredientas,  raudona spalva - pavojingas ingredientas). 

(Rėmiausi informacija, pateikta   KosmetikosDNR  tinklapyje).

Plaukų balzamo sudėtis vidutiniška. Balzamo sudėtyje yra ir drėkinančių, kondicionuojančių medžiagų, keletas vitaminų, antioksidantų, tačiau yra ir odą galinčių dirginti ingredientų, visa puokštė kvapiklių, violetinės spalvos dažiklis ir konservantai.

ESTEL Color Intense Curex Anti-Yellow šampūnas

      Sudėtis. Šampūno pagrindą sudaro tirpiklis, putojimą skatinančios medžiagos, emulsikliai, klampumo reguliavimo medžiaga, minkštikliai. Sudėtyje yra antistatiko, pantenolio, parfumo, kvapiklių, dažiklis, emulsikliai ir konservantai. 


Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamide DEA, Cocamidopropyl Betaine, Decyl Glucoside, Sodium Chloride, Bis-PEG-18 Methyl Ether Dimethylsilane, Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Wheat Protein, Panthenol, Hexyldecanol, Hexyldecyl Laurate, Parfum, Limonene, Butylphenyl Methylpropional, Hexyl Cinnamal, Linalool, Citronellol, Polyquaternium-44, Acid Violet 43, Citric Acid, PEG-120 Methyl Glucose Trioleate, Propylene Glycol, Methylchloroisothiazolinone, Methyllisothiazolinone.


(žalia spalva -  saugus ingredientas, oranžinė spalva - vidutinio saugumo ingredientas,  raudona spalva - pavojingas ingredientas). 

(Rėmiausi informacija, pateikta   KosmetikosDNR  tinklapyje).

    Šampūno sudėtis neblizga - gausu aršių ploviklių, putojimą skatinančių medžiagų, konservantų kvapiklių, nesaugaus dažiklio ir konservantų. Ilgainiui naudojant tokį šampūną plaukus galima ne tik išsausinti, bet ir pažeisti plauko struktūrą, todėl kasdieniniam naudojimui tokio šampūno rinktis nevertėtų. 


      Plaukų šampūnas yra skystos tekstūros, ryškios violetinės spalvos. Šampūnas labai gerai putoja, gerai ištrenka plaukus, skaniai kvepia. Šampūną reikia naudoti įprastai, dengti ant drėgnų plaukų ir švelniai įtrinti į plaukus, kol priemonė gerai suputoja. Šampūną galima išplauti iš karto, tačiau norint intensyvesnio rezultato, jį ant plaukų galima palikti 1-3 minutes. 
         Balzamas yra gerokai tirštesnis, skalsus, nereikia didelio kiekio. Balzamą ant plaukų reikėtų palikti 3-5 minutes, o norint intensyvesnio rezultato produktą ant plaukų rekomenduojama palikti iki 8 minučių. Abu produktus rekomenduojama dengti ant plaukų naudojant apsaugines pirštines, nes produktai gali dažyti rankų odą ar nagus. Taip pat jo likučius reikėtų nuplauti ir nuo vonios ar dušo paviršių, nes gali likti dėmių. 


     Šampūnas ir balzamas savo funkciją atlieka puikiai: šampūnas gerai išplauna plaukus, tačiau sausina plauką. Balzamas savo sudėtyje turi silikono pagrindo medžiagų, todėl glotnina plauką, po balzamo plaukai jaučiasi švelnūs ir slidūs, gerai išsišukuoja. Man patiko ir abiejų produktų kvapas, šiek tiek primena L'Oreal Elvital linijos plaukų priežiūros priemones. Priemonės puikiai neutralizuoja geltoną plaukų atspalvį. O palaikius ant plaukų ilgiau, rezultatas tampa dar stipresnis. Abu  produktus pirkau vasaros pabaigoje ir man jų užteko pusei metų. Priemones naudojau kartą ar du į savaitę, kartais maišydavau su įprastu šampūnu ir kondicionieriumi. Efektas man patiko, žinoma, tokios  priemonės kasdieniniam naudojimui netiks, nes sausins plauką ir ilgainui juos gali pažeisti. 
     Abi plaukų priežiūros priemonės po šio įrašo keliaus į pabaigtukų dėžę, produktai davė norimą  rezultatą, todėl mielai pirkčiau dar kartą. Šiuo metu turiu įsigijusi tokio pat violetinio atspalvio priemones iš Salerm Cosmetics bei iš L'Oreal Paris. Bus įdomu palyginti. Įspūdžiais pasidalinsiu ir su Jumis.


ESTEL Curex Color Intense šampūną ir balzamą pirkau Elevita el.parduotuvėje. Šampūno ir balzamo  kaina siekia 6,99 eurus. Kaip Jums ESTEL plaukų priežiūros produktai? Pasidalinkit. 😊👇

Dėkoju už laiką, skirtą tinklaraščio skaitymui. Užsukit ir į mano Instagram paskyrą, kur rasite daugiau kosmetikos apžvalgų ir ne tik. ↘️😊





Komentarai